Snelle vegan mac and cheese

Op de website vind je verschillende recepten voor mac and cheese, maar deze is mijn nieuwe favoriet. Het smaakt precies zoals de mac and cheese die ik vroeger graag at voor ik veganist werd én het is heel snel klaar!

Afdrukken

Snelle vegan mac and cheese

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 400 gram macaroni
  • 150 gram plantaardige roomkaas, zie notities
  • 1/2 eetlepel kurkuma (geelwortel)
  • 4 eetlepels edelgistvlokken, zie notities
  • 1 eetlepel miso, zie notities
  • 50 ml. tot 100 ml. plantaardige kookroom of ongezoete plantaardige melk, optioneel
  • fijngehakte peterselie, optioneel

Bereidingswijze

  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Giet de macaroni af en meng de plantaardige roomkaas er door tot het gesmolten is.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed door tot ook de miso opgelost is.
  • Wanneer je de macaroni later wil eten en het intussen is afgekoeld kan het wat uitdrogen, voeg dan de plantaardige kookroom of plantaardige melk toe en meng tijdens het verwarmen goed door.
  • Bestrooi naar smaak met wat fijngesneden peterselie.

Notities

  • Plantaardige roomkaas zoals 1 kuipje Oatly naturel of Violife creamy. Die van Oatly is verkrijgbaar bij AH en van Violife in diverse supermarkten.
  • Edelgistvlokken zorgen voor een geur en smaak die op kaas lijkt, lees er hier meer over.
  • Miso wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen en zorgt voor een lekkere hartige smaak. Je kunt miso in sommige supermarkten kopen zoals deze bij AH of bij biologische supermarkten zoals Ekoplaza. Zelf koop ik het meestal bij Amazing Oriental. Het is na openen nog lang houdbaar in de koelkast.

Wil je nog meer Amerikaanse recepten zien? Kijk eens hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer