Vegan hotdog met koolsalade en mais

 

Deze heerlijke hotdog heb ik onlangs meerdere malen gegeten in Walt Disney World in Amerika. Thuis heb ik ‘m nagemaakt en ik kan je deze combinatie van een hotdog met koolsalade en mais zeker aanraden om eens te proberen!

Casey’s Corner in Magic Kingdom

Deze vegan hotdog wordt verkocht bij Casey’s Corner op Main Street in Magic Kingdom. Ik at ‘m voor het eerst op onze eerste dag van de vakantie. Wat een heerlijke combinatie was dit met koolsalade en mais! Eens iets anders in plaats van de standaard ketchup. Het worstje is de Beyond Meat Italian Sausage, gemaakt door het bedrijf dat de Beyond Meat Burger heeft ontwikkeld die sinds kort in Nederland verkrijgbaar is in de horeca.

Nagemaakt

Thuis heb ik deze hotdog nagemaakt. Vegan hotdogs kon ik zo snel niet vinden, dus koos ik de mini-weenies van Wheaty die je onder andere bij Ekoplaza kunt kopen. Ik ben heel tevreden met het resultaat!

Hotdogbroodjes

Ik gebruikte voor deze hotdogs de hotdogbroodjes van Albert Heijn. Daar zit het e-nummer E482 in waarvan de oorsprong zowel plantaardig als dierlijk kan zijn. Gelukkig bleek bij navraag bij Albert Heijn dat deze broodjes veganistisch zijn!

Afdrukken

Vegan hotdog met koolsalade en mais

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

  • hotdogbroodjes
  • koolsalade, kijk hier voor het recept
  • maiskolf
  • vegan worstjes, zoals de mini-weenies van Wheaty
  • peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  • Kook de maiskolf in 5 minuten in water gaar.
  • Snij de maiskorrels van de kolf met een scherp mes en bak ze kort in een koekenpan op hoog vuur met een klein beetje olie, tot de korrels beginnen te kleuren.
  • Bereid de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de hotdogbroodjes overlangs open en leg er twee worstjes in.
  • Top met koolsalade, mais en peterselie.

Wil je nog meer Amerikaanse recepten zien? Kijk eens hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer