Fried chicken van oesterzwammen – TikTok ontdekkingen #22

Deze ontdekking is één van de lekkerste tot nu toe. Ik zag het wel vaker voorbij komen: maak een gekruid beslagje, haal er oesterzwammen door, vervolgens door de bloem en dan frituren. Het resultaat is een vegan versie van gefrituurde kip. Ver boven verwachting lekker!

Crunchy chicken sandwich van Popeyes

Eerlijk gezegd had ik verwacht te proeven wat het uiteindelijk is: oesterzwammen in een krokant jasje. Lekker, maar kip? Het resultaat blijkt veel beter dan ik had gehoopt: de oesterzwam wordt echt juicy van binnen en de krokant gekruide buitenkant smaakt zalig. Echt een aanrader! De samenstelling van kruiden zoals ik ‘m maakte zou naar de crispy chicken sandwich van de Amerikaanse fastfoodketen Popeyes smaken. Of dat zo is kan ik niet bevestigen, maar zalig is het sowieso!

Vegan broodjes

Zelden kom je vegan witte bolletjes zonder sesamzaadjes tegen. Hamburgerbroodjes zijn meestal vegan, maar met zaadjes dus. Gelukkig bestaan ze wel zonder, het is even zoeken maar ik vond ze bij Kelly’s Expat Shopping die filialen heeft in o.a. Wassenaar, Den Haag en Amsterdam. Kun je er niet aan komen, dan kun je natuurlijk hamburgerbroodjes gebruiken.

Afdrukken

TikTok ontdekkingen #22: ‘fried chicken’ van oesterzwammen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 broodjes 1x

Ingrediënten

Scale
  • 300 gram oesterzwammen
  • 100 gram bloem
  • 200 ml. plantaardige ongezoete melk, zoals amandelmelk
  • 2 eetlepels hot sauce (ik gebruikte sriracha)
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1/2 eetlepel knoflookpoeder
  • 1/2 eetlepel uienpoeder
  • 1/2 eetlepel gedroogde oregano
  • olie, om te frituren
  • 4 vegan (hamburger)broodjes
  • 4 eetlepels vegan mayonaise, zoals Remia Mayolijn
  • plakjes augurk

Bereidingswijze

  • Verhit een laag olie in een stevige pan.
  • Maak de oesterzwammen schoon.
  • Meng de bloem met de specerijen en zout en meng goed door elkaar.
  • Neem 20 gram van dit mengsel en meng dit met de plantaardige melk en hot sauce tot een beslag en meng dit met de oesterzwammen. Zet 5 minuten apart.
  • Doe de rest van het bloem-specerijen mengsel in een ander diep bord.
  • Haal de oesterzwammen door de bloem en een minuutje aan beide kanten in de olie tot het goudbruin kleurt.
  • Verdeel de mayonaise over de broodjes, verdeel vervolgens plakjes augurk en vervolgens de gefrituurde oesterzwammen erover en serveer.
  • Je kunt de gefrituurde oesterzwammen ook zonder broodje als snack serveren.

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star