Mandarijn sorbetijs – TikTok ontdekkingen #14

In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. Deze keer is dat mandarijn sorbetijs waar je slechts één ingrediënt voor nodig hebt: mandarijn!

Mandarijnen

Laatst zag ik op TikTok een filmpje voorbij komen waarin een vrouw een paar mandarijnen in de vriezer deed, ze er na een paar uur uit haalde en er sorbet ijs mee maakte! Ik had nog een paar mandarijnen liggen dus dat kwam mooi uit: dat wilde ik wel proberen!

Ik kwam er laatst trouwens achter dat bevroren mandarijn sowieso een aanrader is. Net als bevroren pitloze witte druiven die ik vooral op warme dagen in de zomer heel lekker vind, smaken ingevroren partjes mandarijn ook heel goed! Ze worden tijdens het invriezen niet keihard, dat geldt ook voor de druiven, je kunt ze eigenlijk zo uit de vriezer meteen opeten. Erg verfrissend, zeker wanneer je wat limoensap over de druiven doet voor het invriezen.

Sorbetijs

Voor dit ijs gebruikte ik mijn hakmolen. Ik vroor 4 mandarijnen in en dat paste met gemak hierin. Het is zo klaar: een paar keer mixen, tussendoor even met een spatel de stukjes mandarijn van de wand van de hakmolen (of blender of keukenmachine) naar beneden schrapen en weer verder mixen tot het de structuur van sorbet ijs heeft. Na het mengen is het iets gesmolten, dus schep het over in een bakje en zet eerst nog even in de vriezer voor je het serveert.

Aanrader!

Mandarijn is echt zo’n type fruit waarvan ik vaak teveel koop en niet op tijd op krijg. Voortaan gooi ik die ik over hou in de vriezer, voor bevroren partjes of dit sorbetijs. Zeker met warm weer aan te raden!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Rob Goosen

  Suzanne, voor de mandarijnensorbet neem ik aan dat ik eerst de mandarijntjes pel —in de diepvriezer leg — wacht tot ze hard zijn — dan in de mixer ?!
  Het staat niet helemaal juist omschreven in de omschrijving hier boven ?
  Met vriendelijke groet,
  Rob

  1 februari 2023 at 10:42
  • Reply Suzanne

   Dat klopt, eerst pellen want anders kun je de schil er niet afhalen. Zoals in de tekst staat: “smaken ingevroren partjes mandarijn ook heel goed!” Eet smakelijk!

   1 februari 2023 at 10:44

  reageer