Pasta chips – TikTok ontdekkingen #18

Deze pasta chips kwam vele malen voorbij in mijn For You pagina op TikTok. Om eerlijk te zijn had ik er een hard hoofd in, zou dit echt lekker zijn? Tijd om het uit te proberen! Ik maakte het met twee soorten pasta en met twee soorten vegan kaas.

Volg Wat eet je dan wel op TikTok!

Volg je mij al op TikTok? Dat zou ik heel leuk vinden! Klik hier om de pagina van Wat eet je dan wel te bekijken.

Airfryer of oven

Deze krokante chips van pasta kun je bereiden in zowel de airfryer als in de oven. Omdat ik momenteel geen airfryer heb, heb ik ze bereid in de oven.

Twee soorten pasta

Ik heb twee soorten pasta gebruikt: schelpjes en rigatoni.

Twee soorten vegan kaas

En ook heb ik twee soorten vegan kaas gebruikt omdat ik benieuwd was naar welke het beste zou werken hierbij: de Violife prosociano kaas wedge, die lijkt op Parmezaanse kaas en mijn zelfgemaakte Parmezaanse Baas.

De Parmezaanse Baas blijkt hierbij het beste te werken, want die smelt niet en behoudt zijn smaak. De geraspte vegan kaas van Violife smelt goed, maar er blijft nauwelijks wat van over qua smaak hierbij. Ik raad je dus de vegan Parmezaanse Baas aan mocht je dit willen maken!

Chips met dip of als croutons

Ik heb de pasta ‘chips’ gemaakt van de Rigatoni pasta gegeten met vegan Heks’nkaas als dip, wat heel lekker smaakte! Je kunt ook hummus kiezen of een ander sausje. De schelpjes pasta gebruikte ik als croutons in mijn vegan Caesar salade, waarvan het recept nog volgt. Beiden geslaagd, de Rigatone met vegan Heks’nkaas als favoriet. De vergelijking met chips vind ik wat vergezocht, maar lekker is het wel. En dit is ideaal voor wanneer je ineens trekt krijgt in iets hartigs maar niks lekkers in huis hebt. Pasta, olijfolie en wat specerijen heb je altijd wel in huis! Ik zou het als cijfer een 7 geven!

Afdrukken

TikTok ontdekkingen #17: pasta chips

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

 • pasta naar keuze zoals schelpjes pasta of Rigatoni
 • scheut olijfolie
 • zout
 • peper
 • kruiden/specerijen naar smaak, is optioneel
 • vegan Parmezaanse Baas of vegan kaas naar keuze

Bereidingswijze

 • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta af met koud water in een vergiet en laat goed uitlekken.
 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Meng de pasta met een scheut olijfolie, zout, peper, eventueel kruiden/specerijen naar smaak en vegan geraspte kaas.
 • Spreidt de pasta in 1 laag uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de pastaschelpjes of penne elkaar niet raken.
 • Bak de pasta een minuut of 5 en draai ze om.
 • Bak dan nog eens 5 á 10 minuten (verschilt per oven) tot ze goudbruin kleuren.
 • Serveer met hummus of vegan Heks’nkaas of dip naar keuze.
 • Ik gebruikte de schelpjes pasta chips als croutons in vegan Caesar salade.

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star