Spaghetti ramen – TikTok ontdekkingen #30

In deze serie probeer ik hacks en bijzondere recepten uit die ik op TikTok voorbij zag komen. Het uitproberen vind ik erg leuk om te doen, maar eerlijk is eerlijk: meestal blijft het daar dan bij. In tegenstelling tot deze hack. Dit is er één die ik ga blijven gebruiken, zeker weten!

Noodles

Ik ben dol op noodles. In de supermarkt zijn er veel soorten te vinden: mie, udon, mihoen, soba, noem maar op. Maar op de een of andere manier lijken de noodles na bereiding nooit op die ik geserveerd krijg in een restaurant of toko. Vaak plakken ze aan elkaar of zijn ze melig: het lukte me maar niet om echt heel goeie noodles te vinden. Maar daarnaast zijn noodles ook behoorlijk prijzig. Afgelopen week stond ik weer eens voor het schap met noodles in de supermarkt: ik had trek in een wokgerecht en wilde er noodles bij. Het viel me op dat de meeste noodles bestaan uit tarwemeel- of bloem. En laat daar spaghetti nu ook uit bestaan, althans die ik altijd koop zonder ei.

Spaghetti

Thuis zocht ik via google of je spaghetti ook als noodles kunt bereiden. Meteen raak: ik kwam terecht op een reeks TikTik filmpjes waarin dé hack hiervoor werd uitgelegd: wanneer je baking soda toevoegt aan het kookwater, krijgt spaghetti de structuur van ramen noodles! Mind is blown, ik wilde dit uiteraard meteen proberen en stond versteld. Wat een geweldige uitvinding! De spaghetti krijgt een andere structuur en voelt wat stugger en minder glad dan spaghetti. Perfect als vervanger voor noodles, ze plakken niet aan elkaar en ze en zoveel goedkoper dan noodles uit de supermarkt!

Baking soda

Baking soda is een ingrediënt dat ik altijd in huis heb. Je kunt het voor zoveel dingen gebruiken, kijk maar eens op TikTok! 🙂 Ik gebruik het bijvoorbeeld om samen met azijn en kokend water verstoppingen in de gootsteen in de keuken op te lossen. En ik gebruik het als rijsmiddel in sommige recepten, zoals dit bananenbrood en deze slag-droom-taart. En vanaf nu dus ook om spaghetti om te toveren tot ramen! Baking soda is in de meeste supermarkten en toko’s verkrijgbaar, een bekende is van Arm & Hammer in een oranje kartonnen pakje. Prima spul, maar een wat onhandige verpakking. Want eenmaal geopend krijg je het niet meer goed dicht en verliest de baking soda zijn kracht. Sinds ik de baking soda van het Kruidvat heb ontdekt gebruik ik die: deze is verpakt in een kunststof emmertje met deksel die heel goed sluit. En het is betaalbaar: een emmer met 650 gram kost € 2,29 en gaat lang mee.

Het filmpje

Dit is één van de filmpjes die ik over deze briljante hack tegenkwam:

@alicecsun No ramen noodles? No worries, here’s how to transform spaghetti into ramen! #tiktokcooks #foodtiktok #ramen #noodles #pasta #WorldSeries #GamingLife ♬ Chika Dance – EmyireMir

Zo maak je ze

Voeg per liter water één tablespoon (15 gram) baking soda toe. Het water zal bruisen. Kook de spaghetti zoals je normaal doet, giet af en verwerk in het gerecht naar keuze. Zelf spoel ik de noodles na het koken ook nog af met water.

Oordeel

Ik had het aan het begin al geschreven: dit is zo’n hack die een gewoonte gaat worden. Het is zoveel goedkoper en vooral het resultaat: geen plakkerige melige noodles meer. Absolute aanrader!

Wat eet je dan wel op TikTok

Volg je me al op TikTok? Klik hier om mijn profiel te bezoeken!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Nicolet

    Hoi Suzanne, mijn Surinaamse collega’s vertellen mij dat ze vaak spaghetti gebruiken als ze bami of andere noedelgerechten maken. De truc met bakpoeder kende ik nog niet!

    6 mei 2022 at 07:57
  • reageer