Lettuce chips – TikTok ontdekkingen #26

In deze serie probeer ik food hacks uit die ik op TikTok tegenkom. Deze keer eentje waarvan ik niet direct enthousiast werd. Pas na filmpjes van anderen die er wél enthousiast over waren werd ik zo nieuwsgierig dat ik het heb uitgeprobeerd.

Lettuce chips

Oftewel, chips van sla. Boerenkool chips kennen we, krokant gebakken en eventueel op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Laatst nog gemaakt, zalig! Daarvan denk ik nog: vooruit, de crispy bite zorgt voor een ervaring die een beetje neigt naar chips. Maar sla?

Zo maak je het

Voor zover ik kan zien is de originele TikTok van dit ‘recept’ van Amal Awad. Ze laat zien hoe ze een slakrop in stukken scheurt met haar handen en op smaak brengt met citroensap en/of witte azijn, zout en zwarte peper. That’s it. Het zou je cravings in chips doen stillen, volgens deze vrouw of letterlijk zoals zij het noemt je salty tooth. Ik gebruikte trouwens twee kroppen baby romaine en zowel citroensap als witte azijn.

@amalawadfit Do you Have a Salty tooth? Go for lettuce chips! Enjoy #plantbased #loweryoura1c #insteadofchips #challengeyourself #youarewhatyoueat #alwayslearning ♬ original sound – Amal Awad

Oordeel

Ja, het is crispy. En ja, het is hartig. Maar chips? Nee. Niet in de verste verte. Het is gewoon een heel saaie salade. However…als je echt strict aan het lijnen bent of geen koolhydraten wil/mag is dit wel een leuk idee om je zin in het zoute/hartige van chips enigszins te stillen.

Wat eet je dan wel op TikTok

Volg je me al op TikTok? Klik hier om mijn profiel te bezoeken!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer