Rijstpapier kroepoek – TikTok ontdekkingen #8

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Laatst zag ik een filmpje voorbij komen waarin iemand rijstvellen krokant frituurde. Dat zag er zo goed uit, dat moest ik proberen. Het resultaat deed me echt verbazen. Wat een ontdekking!

Video

Bekijk hieronder de video, deze opent in een nieuw venster.

Rijstpapier

Rijstpapier zijn vellen gemaakt van rijst, meestal in vierkante en soms ronde vorm. Je kunt ze in de meeste supermarkten en toko’s kopen.  Ik gebruikte ze al eerder voor allerlei recepten, zoals:

Spring rolls met tofu en pindasaus

Facon bacon

En deze keer maakte ik er dus kroepoek mee! Of althans, daar doet het resultaat me aan denken. Flinterdunne, smakelijke kroepoek. Ik gebruikte hiervoor mijn stevige Le Creuset braadpan met daarin een laag olie. En dan is het heel simpel: zorg dat de olie goed heet is, laat er voorzichtig een vel rijstpapier in glijden en binnen 2 seconden vervormt het vel zich tot een knapperige vel kroepoek.

Uit laten lekken op keukenpapier, eventueel in stukjes breken en je hebt op zichzelf al een heerlijke snack!

Dit is wat ik er verder mee deed:

Ik kruidde het met wat curry- en paprikapoeder

En ik legde het op krop sla bladeren die ik vervolgens vulde met een pittig gehaktmengsel naar een recept dat ik al eens eerder maakte. Deze kroepoek smaakt hier fantastisch bij en zorgt voor een lekkere crunch!

Deze TikTok ontdekking is absoluut een aanrader!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer