Vegan Taste Test #4: Jumbo Veggie Chef plantaardige kibbeling + video

Naast de serie vegan in de supermarkt ga ik vanaf nu regelmatig een nieuw vegan product uitlichten in deze nieuwe reeks Vegan Taste Test. Hoe is de smaak, wat zijn de ingrediënten en voedingswaarden, zou ik het nog eens kopen en eventuele bereidingstips: je leest het hier!

Jumbo Veggie Chef plantaardige kibbeling

Sinds deze week liggen er twee nieuwe vegan visvervangers in de schappen bij Jumbo van het huismerk: kibbeling en lekkerbek! Ik heb voor dit deel van de serie Vegan Taste Test de plantaardige kibbeling geprobeerd. Ik eet sinds mijn veertiende geen vis meer en kan me niet herinneren of ik ooit kibbeling gegeten heb, ik heb het idee van niet. Zoveel indruk heeft het in elk geval niet gemaakt mocht ik het wel ooit op hebben!

Video

Klik op de afbeelding hieronder voor de korte video waarin ik de nuggets bereid en laat zien. De video opent in Instagram in een nieuw venster.

De echte looks vs de verpakking

Ze zien er hetzelfde uit als op de foto op de verpakking, iets donkerder van kleur wellicht.

Inhoud, prijs en verkrijgbaarheid

De vegan kibbeling wordt verkocht in een schaal met 6 stuks, kost € 2,49 en is verkrijgbaar bij Jumbo.

De ingrediënten

Ingrediënten: water, paneermeel (tarwebloem, zout, gist), tarweeiwit (9%), zonnebloemolie, bloem (tarwe, rijst, maïs), erwteneiwit 2,9%, zetmeel (maïs, tapioca, aardappel), tarwevezel, verdikkingsmiddelen: E407, E461, E415 en E412, specerijen (paprikapoeder, uienpoeder, witte peper, kurkuma, korianderzaad, knoflookpoeder, sandelhout, zwarte peper, foelie, nootmuskaat, cayennepeper, gember), sojaeiwit 1%, citroensap, natuurlijke aroma’s, zout, gistextract, azijn, zuurteregelaar: citroenzuur, glucosestroop, gehydrolyseerd koolzaadeiwit, gemodificeerd maïszetmeel, mineralen: ijzer (III)difosfaat en zinkoxide, vitamine: B12.

De voedingswaarden

Per 100 gram

 • kcal 161
 • vetten 5,2 gram
 • koolhydraten 17 gram
 • waarvan suikers 0,7 gram
 • vezels 3,4 gram
 • eiwitten 9,8 gram
 • zout 1,02 gram

De bereidingsmethode

Het bereiden kan in de oven, de koekenpan en de friteuse. Ik heb gekozen voor het bereiden in de oven: 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden en halverwege omdraaien. Edit: ik heb het nog een keer erna gemaakt door middel van frituren en dan krijg je een knapperiger resultaat!

Vegan remouladesaus

Ik maakte er een remouladesaus bij, helemaal vegan uiteraard. Die maakte ik door alle onderstaande ingrediënten te mengen op basis van dit recept:

 • 1 eetlepel vegan mayonaise, bijvoorbeeld Remia Mayolijn
 • 1 eetlepel AH haverfraîche
 • 1/2  theelepel mosterd
 • 1 augurk, in kleine blokjes
 • 1 theelepel kappertjes, fijngesneden
 • 1 theelepel gedroogde peterselie

Eerste indruk

Wat een vernieuwend product! Hoewel ik me niet kan herinneren of ik dit ooit gegeten heb vind ik het wel erg lekker. Fabien heeft ook geproefd en vond de binnenkant wel lijken op kibbeling, maar de buitenkant totaal niet. Het moet knapperiger, was zijn oordeel, misschien dat dat wel zo is wanneer je het frituurt. Maar absoluut wel lekker vinden we allebei!

De structuur is heel ‘echt’ al doet mij dit persoonlijk meer aan een vegan kipnugget denken. Maar je moet daar niet teveel waarde aan hechten aangezien ik al sinds mijn tiende geen vlees en dus veertiende geen vis meer eet. 😀

De smaak

Ik vind het erg lekker, zeker in combinatie met de vegan remouladesaus.

Prijs/kwaliteitsverhouding

Het is prijzig. Voor in je eentje of met zijn tweetjes is dit wel te doen, maar om dit aan een gezelschap te serveren loopt dan erg in de kosten.

Zou ik het nog eens kopen?

Ja! Ik vind dit een lekkere snack en ben benieuwd hoe het uitpakt in de frituur. Dat lees je hier als update wanneer ik dat heb uitgeprobeerd! Edit: inmiddels geprobeerd en een beter resultaat, wat knapperiger aan de buitenkant!

Dit artikel is een onderdeel uit de serie Vegan Taste Test. Bekijk de andere delen hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

 • Reply Rolf

  Is het product echt Vegan? Of gewoon Veggie wat vaak gebruikt word voor Vegetarisch. Wat ik me dus afvraag zit er geen ei in de paneerlaag?

  12 februari 2021 at 16:15
  • Reply Suzanne

   Het product is echt vegan, anders zou je niet op deze website zien. Ik ben zelf veganist en deel alleen maar vegan producten. 🙂 De merknaam is Veggie chef en de ingrediënten heb ik ook vermeld in dit artikel, die zijn allemaal van plantaardige afkomst. Er staat trouwens ook op de voorkant van de verpakking 100% plantaardig vermeld.

   12 februari 2021 at 16:20
 • Reply Nynke

  Ik heb ze net geprobeerd. Ik heb ze in de airfryer gemaak 200 graden 10 minuten, tussendoor husseldn. Super knapperig! Binnenkant vond ik ook meer op kipnugget lijken. De eerste hap vond ik niet zo. Daarna werd het steeds lekkerder. Jouw remoulade saus is echt meesterlijk. Zo lekker!! Dat is een blijvertje!

  22 februari 2021 at 21:22
 • Reply Jules vd Steen

  Ik weet wel hoe echte kibbeling smaakt. Nou dan smaakt deze echt nergens naar. Absolute afrader , wat mij betreft.

  15 maart 2021 at 13:50
 • reageer