Vegan Taste Test #5: De Vegetarische Slager Ereburger

Naast de serie vegan in de supermarkt ga ik vanaf nu regelmatig een nieuw vegan product uitlichten in deze nieuwe reeks Vegan Taste Test. Hoe is de smaak, wat zijn de ingrediënten en voedingswaarden, zou ik het nog eens kopen en eventuele bereidingstips: je leest het hier!

De Vegetarische Slager Ereburger

De Vegetarische Slager heeft een nieuwe burger gelanceerd: de Ereburger. De naam is ontstaan met een knipoog naar vroeger: toen werd de titel Ereburger toegekend aan mensen die een onderscheidende prestatie hadden geleverd. Deze burger is dus veelbelovend en krijgt het label premium burger.

Inhoud, prijs en verkrijgbaarheid

De ereburger wordt per 2 stuks verkocht voor € 4,50 bij Albert Heijn, Hoogvliet en Coop.

De ingrediënten

Ingrediënten: Soja en tarwe basistructuur 48% (water, soja-eitwit concentraat, tarwe-eiwitstructuur (tarwe-eiwit, tarwebloem), geïsoleerd soja-eiwit, tarwegluten, sojameel, tarwezetmeel, water, zonnebloemolie, aardappeleiwit, palmoliestearine, verdikkingsmiddel: methylcellulose, aroma, tapiocazetmeel, zout, azijnpoeder, (alcoholazijn, zuurteregelaar: natriumhydroxide), rode bietensap, voedingszuur (appelzuur, citroenzuur), psyllium vezel, specerijen (witte peper, zwarte peper), gerstemoutextract, maltodextrine, citrusvezel, kleurstof: paprika-extract, antioxidant: ascorbinezuur, ijzer, vitamine B12.

De voedingswaarden

Per 100 gram

  • kcal 207
  • vetten 14 gram
  • koolhydraten 6,2 gram
  • waarvan suikers 0,5 gram
  • vezels 4,9 gram
  • eiwitten 12 gram
  • zout 1,3 gram

De bereidingsmethode

Verhit een koekenpan en bak de Ereburgers 8-9 minuten op middelhoog vuur. Draai regelmatig, totdat ze goed heet zijn en de buitenkant mooi bruin is. Gebruik voor het beste resultaat een pan met antiaanbaklaag of vloeibare (vegan) margarine. Bakken in olie vergroot de kans op spetters.

Daarnaast zijn de Ereburgers geschikt voor het bereiden op de barbecue.

Eerste indruk

“Onze meest sappige en premium toevoeging aan het Ereburgerschap, niet te onderscheiden!” schreef de Vegetarische Slager op Twitter. Dat maakte me razend nieuwsgierig. Wat maakt deze burger premium? Is ‘ie echt zo goed? Mijn ervaringen met de producten van de Vegetarische Slager tot nu toe zijn altijd zeer goed geweest, dus kom maar op. De burgers lijken op het oog net burgers van vlees, knap gedaan! De prijs vind ik wel aan de hoge kant, maar vooruit: voor € 2,25 per burger wil ik het wel proberen! Ik bakte de burgers in plantaardige boter en bakte er uienringen bij en deed ook wat curry op de burger.

De smaak

De smaak is anders dan de andere burgers die ik heb gegeten van De Vegetarische Slager. Het heeft een nog realistischere vleessmaak (voor zover ik me dat kan herinneren natuurlijk) en dat is zeker een mooie prestatie. Ik vind deze burgers alleen te massief/compact en te dik, maar dat blijft smaak. Ik geef de voorkeur aan een dunnere burger.

Prijs/kwaliteitsverhouding

Het is een prijzige burger van € 2,25 per stuk maar gezien de hoeveelheid ‘vlees’ per burger vind ik het zeker wel waard. Na 1 burger zit je echt wel goed vol, in tegenstelling tot de meeste andere vegan burgers.

Zou ik het nog eens kopen?

Ik denk het niet, maar dat is dus omdat ik echt de voorkeur geef aan een burger met een minder massieve bite en die wat dunner is. Voor mij blijft de Bofkipburger favoriet van dit merk!

Dit artikel is een onderdeel uit de serie Vegan Taste Test. Bekijk de andere delen hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Max

    Die van mij was nog veel compacter dan die op de foto, het leek eerder op een schijf vlees dan op een burger van gehakt. De smaak vond ik wel goed, leek een beetje op gebakken lever, en aangezien ik een groot liefhebber ben van lever was dat een aangename verrassing. Hij is inderdaad wat prijzig, en dat ‘bloed’ dat er bij het bakken uitloopt hoeft voor mij niet zo, dat is wel erg hyperrealistisch.

    11 mei 2021 at 22:17
  • reageer