Vegan Taste Test 31: Iglo roerbak sensatie pasta romige tijmsaus

Er verschijnen momenteel zoveel nieuwe vegan producten in de supermarkt, het is de hoogste tijd voor alweer een nieuwe Vegan Taste Test! Dit vond ik een bijzondere: een vegan diepvriesmaaltijd in de bekende zakken van Iglo. Het aanbod is over het algemeen in de supermarkt enorm, maar op het gebied van kant en klaar maaltijden is er nog veel ruimte voor uitbreiding. Heel leuk om te zien dat Iglo dat ook begrijpt en het assortiment heeft uitgebreid met een vegan maaltijd!

Inhoud, prijs en verkrijgbaarheid

De Iglo roerbak sensatie pasta romige tijmsaus kost € 4,59 voor 475 gram en is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

De ingrediënten

Ingrediënten: groentemix in wisselende verhoudingen 58% [champignon, prei, broccoli (broccoli, water), aubergine, ui, groene asperge], casarecce pasta 24% (water, durum TARWEgriesmeel), Alpro® saus 18% [champignon, water, SOJAdrink (water, SOJA), zonnebloemolie, ui, rijstzetmeel, peterselie, tijm, TARWEbloem, zout, champignonpoeder, knoflook, rozemarijn, zwarte peper].

De voedingswaarden per 100 gram

  • kcal 74
  • vetten 2,5 gram waarvan verzadigd 0,3 gram
  • koolhydraten 9,2 gram
  • waarvan suikers 0,9 gram
  • eiwitten 2,6 gram
  • zout 0,38 gram

De verpakking

De maaltijd is verpakt in een stazak zoals we die kennen van de andere diepvriesmaaltijden van Iglo. Opvallend is het woord VEGGIE, in grote hoofdletters weergegeven op de voorkant van de verpakking en ook is er een duidelijk groen symbool waar vegan op staat. De maaltijd ziet er op de foto op de verpakking erg lekker uit. En leuk dat de saus op basis van een product van Alpro is!

Eerste indruk

Heel blij hiermee, want zoals ik hierboven schreef is er nog veel ruimte voor verbreding in het aanbod van vegan kant en klaar maaltijden. Want hoeveel ik ook van koken hou, en dat zal voor veel mensen gelden: er gaat soms niets boven iets alleen maar te hoeven verwarmen ‘s avonds voor de avondmaaltijd. En deze maaltijd bevat maar liefst 306 gram groenten, dus is nog verantwoord ook!

De bereidingsmethode

Bereiden gaat eenvoudig en snel. Je doet de inhoud van de verpakking in een pan, voeg twee eetlepels water toe en dan voor een minuut of 10 verwarmen. En dan is het klaar!

De smaak

Ik vind het een heel smaakvolle maaltijd! Het is niet zo romig als ik had gehoopt, maar dat kun je eenvoudig oplossen door zelf een scheutje plantaardige kookroom toe te voegen tijdens het bereiden. En het mist iets: iets hartigs erbij en dat voegde ik, zoals ook werd aangegeven als tip op de verpakking toe in de vorm van vegan geraspte Parmezaanse kaas. De pasta is erg smaakvol, daar had wel iets meer van in gemogen van mij maar dat is heel persoonlijk natuurlijk. De groenten zijn ook lekker, ik vind het een goede combinatie van auberine, broccoli, champignons, prei, ui en vooral de heerlijke groene asperges.

Prijs/kwaliteitsverhouding

Ik vind het in dit geval meevallen voor de prijs van € 4,59. Vrijwel altijd is de vegan versie van een lijn producten duurder, maar hier is het andersom: de versie met kipfilet en Boursin bijvoorbeeld, die kost € 5,39 en bevat 25 gram minder inhoud! De tagliatelle met zalm kost zelfs € 5,99. Ik vind dit een prima prijs voor een avondje makkelijke maaltijd voor 1 persoon.

Zou ik het nog eens kopen?

Absoluut! En ik hoop dat Iglo ruimte maakt voor nog een aantal andere plantaardige maaltijden!

Dit artikel is een onderdeel uit de serie Vegan Taste Test. Bekijk de andere delen hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer