Züger cottage drops vegan hüttenkase – Vegan Taste Test 43

Af en toe vraag ik via Instagram stories ‘van welk product zou jij graag een vegan versie zien?’ en een veel genoemde is dan altijd hüttenkase. Inderdaad, daar was nog geen vervanger van, niet makkelijk in een winkel te krijgen althans. Tot nu, want er is een plantaardige vervanger verkrijgbaar bij Ekoplaza. De hoogste tijd voor een vegan taste test!

Züger cottage drops

Dit is het eerste plantaardige alternatief voor hüttenkase dat ik ben tegengekomen. Wat een verrassend product!

Inhoud, prijs en verkrijgbaarheid

Een bakje met 200 gram kost € 2,89 en is verkrijgbaar bij Ekoplaza.

De ingrediënten

Ingredienten: water, SOJA-eiwit* (5,2%), AMANDELmeel* (5,2%), kokosolie*, raapzaadolie*, zout, natuurlijk aroma, emulgator : lecithine (zonnebloem), zuurteregelaar : citroenzuur E330, verdikkingsmiddel : agar agar E406, natriumalginaat E401, xanthaangom E415, guarpitmeel E412 kokosvet*, raapzaadolie*, 0,5% gefermenteerd havermeel glutenvrij gefermenteerd havermeel*, zout, zuurteregelaar: melkzuur, verdikkingsmiddel: xanthaangom E415, johannesbroodpitmeel gom* E410, natriumalginaat E401. kokosvet*, koolzaadolie*, 0,5% gefermenteerd havermeel* glutenvrij, zout, zuurteregelaar: melkzuur, verdikkingsmiddel: Xanthaangom E415, johannesbroodpitmeel gom* E410, Natriumalginaat E401. *= Biologisch

De voedingswaarden per 100 gram

  • kcal 102
  • vetten 7,5 gram
  • waarvan verzadigd 3,8 gram
  • koolhydraten 1,1 gram
  • waarvan suikers 0 gram
  • vezels 1,1 gram
  • eiwitten 7,5 gram
  • zout 1,4 gram

Eerste indruk

De verpakking ziet er goed uit. Ik let er zelf niet op maar weet dat het voor veel mensen belangrijk is: dit product is eiwitrijk, dit bakje met 200 gram bevat 15 gram eiwit.

De smaak

De smaak is mild en ik proef amandel. Ik vind het zeker niet vies, maar mis dat zuurtje dat Hüttenkase heeft. Een beetje zout erover maakt het een stuk lekkerder.

De bite

De structuur is heel zacht. De balletjes knappen niet open zoals bij hüttenkase, wat ik jammer vind.

Prijs/kwaliteitsverhouding

Het is prijzig, maar wordt natuurlijk niet zo grootschalig geproduceerd als hüttenkase met melk en room.

Zou ik het nog eens kopen?

Nee, niet snel. Het is op zich smakelijk te maken, maar ik vind het te weinig textuur en smaak hebben om het te herkennen als een goede vervanger voor hüttenkase.

Dit artikel is een onderdeel uit de serie Vegan Taste Test. Bekijk de andere delen hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer