Vegan Taste Test #12: vegan donuts bij Dunkin’ Donuts

In deze serie Vegan Taste Test belicht ik in ieder deel een (nieuw) vegan product. Hoe is de smaak, wat kost het, zou ik het nog eens kopen? Je leest het hier!

Onlangs lanceerde Dunkin’ Donuts een vegan lijn met niet 1, niet 2, nee: maar liefst 42 vegan donuts! Zelf zeggen ze: “na alle verzoeken konden we niet meer om heen! Dunkin’ Nederland komt met een primeur en heeft als eerste Dunkin’ ter wereld een complete vegan lijn met donuts ontwikkeld die nu beschikbaar zijn om te bestellen!” Hoe cool is dat, wij met ons kikkerlandje hebben als eerste de complete vegan lijn om uit te kiezen! Niet alle vegan donuts zijn in de winkels verkrijgbaar, maar wel online. In de winkel kun je kiezen uit een selectie.

Prijs en verkrijgbaarheid

De prijzen variëren van € 2,25 – € 2,75 per stuk. Alle vegan donuts zijn online te bestellen. Je kunt deze dan ophalen in de door jou gekozen Dunkin’ Donuts vestiging of laten thuisbezorgen. In de filialen van Dunkin’ Donuts is een behoorlijk gedeelte van het assortiment beschikbaar.

Allergenen waarschuwing

Belangrijk om te weten: alle vegan donuts kunnen sporen bevatten van pinda’s en noten! Hou hier dus rekening mee wanneer je een pinda- of notenallergie hebt.

Eerste indruk

Wat zien ze er geweldig uit, in zoveel kleuren en smaken: echt voor ieder wat wils! Ik heb vorige week een viertal donuts gekocht in de Dunkin’ Donuts store in Rotterdam, waar je op je gemak kunt bestellen via de bestel zuilen.

Het was een lastige keuze maar ik heb uiteindelijk gekozen voor:

Vegan Boston Creme € 2,50

Vegan Strawberry Red € 2,50

Vegan Original Glazed € 2,25

Vegan Pistache € 2,50

De donuts worden netjes verpakt in een doosje.

De smaak

De smaak is precies zoals je verwacht van donuts als deze: mierzoet, daar moet je wel van houden. Ik hou van zoet, dus ik vond ze zalig. Je hebt niet door dat dit vegan donuts zijn. De vegan Boston Creme is mijn favoriet, dat stilt mijn al lange tijd aanwezige craving naar chocoladesoezen. De vanille custard vulling smaakt heerlijk bij de chocolade topping. Ook de andere donuts zijn helemaal goedgekeurd. De bite is goed: niet cake-achtig zoals zoveel vegan donuts dat hebben, maar precies zoals die van een orignele donut. Mijn cijfer is dan ook een 10!

Prijs/kwaliteitsverhouding

De donuts zijn niet super goedkoop, maar ik vind het het waard: ze zijn fors van formaat, de keuze is enorm en ze zien er fantastisch uit, en ze smaken heerlijk.

Zou ik het nog eens kopen?

Ja, absoluut!

Dit artikel is een onderdeel uit de serie Vegan Taste Test. Bekijk de andere delen hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Annemarie

    Ik kreeg deze vorige week voor mijn verjaardag en ben het helemaal met je eens!
    Had verwacht dat ze veel op elkaar zouden lijken, maar de smaken en vullingen zijn heel verschillend. Echt tof!

    18 mei 2021 at 15:57
  • reageer