Vegan Taste Test 25: Albert Heijn glutenvrije en vegan spinazie ravioli

Er zijn inmiddels behoorlijk wat soorten vegan pasta. Tagliatelle, macaroni, penne, farfalle: zowel koelvers als gedroogd is de keuze prima. Maar vegan gevulde pasta, daar mocht nog wel wat keuze in komen. En ook nog eens glutenvrij: wat een mooi nieuw product van Albert Heijn. Maar is het ook lekker? Ik probeerde het uit voor deel 25 van de serie Vegan Taste Test!

Inhoud, prijs en verkrijgbaarheid

Deze glutenvrije en vegan spinazie ravioli is verkrijgbaar bij Albert Heijn en een pak met inhoud van 250 gram kost € 2,99.

De ingrediënten

Ingrediënten: water, maïsmeel, groente (spinazie, ui), plantaardige olie (zonnebloem, kokos), zetmeel (maïs, rijst, aardappel), aardappelvlok, gemodificeerd zetmeel (sago, maïs, aardappel, tapioca), kruiden (daslook, basilicum), voedingsvezel (erwt, psyllium), zout, stabilisator (xanthaangom [E415], taragom [E417], guarpitmeel [E412]), erwteneiwit, specerijen, natuurlijke aroma’s, kleurstof (caroteen [E160a]).

De voedingswaarden per 100 gram

  • kcal 225
  • vetten 7,3 gram waarvan verzadigd 2,1 gram en onverzadigd 4,8 gram
  • koolhydraten 34 gram
  • waarvan suikers 0,8 gram
  • eiwitten 3,3 gram
  • zout 0,63 gram

De verpakking

De verpakking is zoals de andere koelverse pasta’s van Albert Heijn: helemaal doorzichtig waardoor je de pasta kunt zien.

De bereidingsmethode

Bereiding: reken ca. 125 gram ravioli per persoon.
1. Breng per 100 gram ravioli 1 liter water aan de kook.
2. Laat de ravioli in het water glijden en breng het water onder af en toe roeren opnieuw aan de kook.
3. Kook de ravioli in 2-3 minuten gaar. Af en toe roeren.
4. Giet af en serveer.

Mijn bereiding

Ik heb de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gekookt en vervolgens geserveerd met gebakken kastanjechampignons in plantaardige roomsaus en rucola erbij. Hoe ik het precies heb gemaakt zal ik binnenkort delen in een apart artikel met recept!

Eerste indruk

Wat een mooi nieuw vegan product en ook nog eens glutenvrij.

De smaak

Ooh, wat ben ik blij met deze pasta! Wat een heerlijke smaak, goed gevuld met spinazie en niet super plakkerig zoals andere vegan pasta’s vaak kunnen zijn. Ik heb na het koken deze wel gemengd met een heel klein beetje olijfolie, maar ook zonder olie blijven ze goed gescheiden van elkaar! En ze hoeven maar heel kort gekookt te worden, ideaal voor na een lange dag waarbij je geen zin hebt om lang in de keuken te staan maar toch lekker wil eten.

Prijs/kwaliteitsverhouding

Het is behoorlijk prijzig, maar dat is gekoelde pasta altijd. Deze heeft dezelfde prijs als de andere vegan gevulde pasta van AH, de Mezzelune met kikkererwten. Die vind ik zelf te plakkerig en heel weinig smaak hebben. De koelverse ravioli met bijvoorbeeld kaas (dus niet vegan) kost rond de € 2,29/€ 2,39. Het zou natuurlijk het mooist zijn als deze vegan pasta even duur zou zijn. Gelukkig zijn deze gekoelde pasta’s regelmatig in de aanbieding! Helaas niet geschikt om in te vriezen, maar wel lang houdbaar. Het pakje dat ik vandaag (19 september kocht) is t/m 28 oktober houdbaar in de koelkast, best lang dus!

Met de portie grootte ben ik het trouwens niet helemaal eens, voor een avondmaaltijd vind ik dit voor 2 personen erg aan de kleine kant. Ik zou er dus zeker iets bij maken/serveren zoals ik nu heb gedaan met een goedgevulde saus met champignons en rucola. Eventueel stokbrood zou hier ook lekker bij smaken!

Zou ik het nog eens kopen?

Absoluut! Wat een ideale basis voor een snelle maaltijd.

Dit artikel is een onderdeel uit de serie Vegan Taste Test. Bekijk de andere delen hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Jolien

    Jaaa eens met die portie grootte! Voor ons altijd te weinig met z’n 2en, zelfs als ik er een berg groenten bij maak!

    26 september 2022 at 19:53
  • reageer