In deze serie laat ik je zien wat ik zoal eet aan tussendoortjes, dranken en maaltijden. Om je te inspireren en om te laten zien dat veganistisch eten echt uit zoveel meer bestaat dan alleen sla: hierbij een aantal maaltijden en snacks die ik de afgelopen week at!
Lekkere eenpansmaaltijd
Een lekkere eenpansmaaltijd: gebakken aardappeltjes, vegan kipstukjes, sperziebonen gekruid met peper, zout, kerriepoeder, chili en knoflookpoeder. Supermakkelijk maar ook zo smakelijk!
Ontbijt met herfstvibes
Plantaardige vanille yoghurt, cornflakes en gebakken blokjes peer met rozijnen met kaneel en suiker.
Vegan burger met uien
Een broodje vegan burger met rucola, ketchup en gekarameliseerde ui.
Vegan mac and cheese
Vegan mac and cheese gemaakt met onder andere miso en plantaardige roomkaas met daarbij gestoomde broccoli en een vegan kipfilet. Kijk hier voor het recept van de vegan mac and cheese.
Meloen smoothie
Ik had een bakje voorgesneden meloen dat nog maar kort houdbaar was. In de blender met een scheut plantaardige melk en plantaardige yoghurt, ijsblokjes en agavesiroop. Het resultaat: een smoothie zo romig dat het op een milkshake leek!
Vlaflip
Een klassieker veganized: vlavlip! Plantaardige yoghurt en plantaardige vanille vla met een scheutje aardbeiensiroop en bovenop schuddebuikjes.
Broodpizza
Zo blij met ons Efteling jaarabonnement! Spontaan een paar uurtjes er naartoe? Waarom ook niet! Geen druk om alles te moeten zien en overal in te moeten, want we kunnen nu gaan wanneer we willen. En het leuke is ook: alle vegan opties ontdekken. Zo werd ik getipt over een vegan broodpizza met spinazie en champignons bij Backerei Krümel. Ik heb ‘m geprobeerd: heel lekker en vult enorm! Kijk hier voor andere vegan opties in de Efteling.
Eerdere delen van deze serie bekijken? Kijk hieronder!
geen reacties