Wat eet je dan wel #56

In deze serie laat ik je zien wat ik zoal eet aan tussendoortjes, dranken en maaltijden. Om je te inspireren en om te laten zien dat veganistisch eten echt uit zoveel meer bestaat dan alleen sla: hierbij een aantal maaltijden en snacks die ik de afgelopen tijd at!

Snelle vegan mac and cheese, doperwten en vegan dino nuggets

Fast comfort food, but make it fun! Mijn snelle vegan mac and cheese met miso en plantaardige roomkaas is een gerecht dat ik regelmatig eet. Het is lekker, snel klaar en veel groenten smaken er lekker bij. Meestal kies ik paksoi of bloemkool maar deze keer ging ik voor doperwten en de lekkere vegan dino nuggets van Iglo Green Cuisine. Hoe leuk ziet dit bordje er uit?

Suikervrije zoete salmiakdrop van Lidl

Al vaak zien liggen bij Lidl maar nog nooit geprobeerd. Van de week nam ik een zakje mee bij de boodschappen om te proberen en ik vind deze boven verwachting lekker. Geen chemische nasmaak zoals veel suikervrije snoepjes hebben, goeie bite en lekkere salmiaksmaak! Voor herhaling vatbaar! Er zijn ook andere soorten van deze vegan en suikervrije lijn. Een prettig formaat ook voor onderweg in je tas!

Spitskool, tempeh en rijst

Eén van mijn favoriete groentes is toch wel spitskool. Het is zo lekker en smaakt goed bij zoveel andere groenten! Deze keer wokte ik het met knoflook en sperziebonen en at er blokjes tempeh in pindasaus en zilvervliesrijst bij.

Taco Bell crunch wrap supreme

Bij Taco Bell kun je vrijwel alle gerechten op het menu veganizen door te kiezen voor pulled oats en de kaas en sour cream weg te laten. Mijn favoriet is de crunch wrap supreme. Zo lekker met de fire sauce die je erbij krijgt, of wanneer je wat minder spicy wil kies dan de mild sauce. Geen Taco Bell in de buurt? In dit artikel staat een heerlijk recept om thuis zelf de crunch wrap supreme te maken.

Wafels met plantaardige yoghurt en fruit

Bij Jumbo Foodmarkt kocht ik heerlijke vegan wafels waarvan je hier de vegan taste tast kunt bekijken. Je hoeft ze alleen maar even op te warmen in een broodrooster of oven en ze zijn er in 3 soorten. Ik topte de wafels met plantaardige mango yoghurt, blauwe bessen en aardbeien.

Witte bolletjes met vlokken

Witte bolletjes? Vlokken? Maar je bent toch veganist? Jazeker! Maar ook als veganist kun je dit lekkere broodje gewoon eten, je moet alleen even weten hoe.

Bij Ekoplaza kocht ik een zak met 4 witte tarwebolletjes die vegan zijn. Ze zijn er niet altijd en niet bij ieder filiaal, maar bij ‘mijn’ Ekoplaza waren ze vorige week zelfs in de aanbieding! Daarop smeerde ik een laagje plantaardige boter (die is er bijvoorbeeld van Flower Farm en Alpro) en de lekkere vlokken van De Ruijter genaamd Vlokfeest. Dat zijn chocoladevlokken in de smaken puur-vanille en deze waren eerst niet vegan. Maar sinds de receptuur is aangepast gelukkig wel!

Liever hagelslag? Dan raad ik je de chocolade hagelslag puur XXL van het huismerk van Jumbo aan, die is vegan!

Loaded chili fries in de Efteling

Jawel, ik was weer te vinden in de Efteling! Zo fijn om een jaarabonnement te hebben! Ik probeerde er een nieuw gerecht dat verkrijgbaar is bij de Smulpaap aan het Anton Pieckplein, namelijk de loaded chili fries met chili sin carne, warme kaassaus sla en uitjes. Er staat vegetarisch bij vermeld, maar bij navraag bleek dit gerecht gelukkig vegan. Ook de kaassaus, dat is namelijk de creamy cheese style van Gouda’s Glorie. Dit gerecht is zo ontzettend lekker! De combinatie van de chili sin carne, de patat, de saus, de sla en de rode ui: dit is mijn nieuwe favoriet in de Efteling! Helaas wel een seizoenspecial dus geniet ervan zolang ‘ie verkrijgbaar is!

Benieuwd wat er nog meer vegan is in de Efteling? Kijk dan naar dit artikel!

Rijstvel loempia’s met rijst

Wist je dat je met een rijstvel een loempia kunt maken? Het recept volgt nog, maar het is heel simpel. Ik maakte eerst een vulling van spitskool, knoflook, vegan gehakt, wortel en kastanjechampignons.

Vervolgens hield ik een rijstvel onder de warme kraan voor ongeveer 10 seconden en legde dat op een snijplank. Ongeveer 3 eetlepels van het mengsel in het midden van het rijstvel en vouw vervolgens de zijkanten naar binnen zodat je een pakketje hebt. Bak dit pakketje in wat olie in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag aan beide kanten goudbruin en dan heb je een heerlijke loempia!

Ik serveerde er zilvervliesrijst, ringetjes lente ui en sojasaus bij. Superlekker!

Sinds ik een rijstkoker heb wil ik trouwens rijst op geen andere manier meer maken. Wat is dat lekkerder dan gekookt in water in een pan! Inmiddels heb ik er al heel wat keren rijst mee gekookt en ik vind de perfecte verhouding 2 kopjes rijst met 3 kopjes water.

En je kunt iedere rijst gebruiken die je wil, meestal kies ik voor zilvervliesrijst van het huismerk van iedere willekeurige supermarkt. Kijk hier welke rijstkoker ik gebruik.

Bananentoffees

Zo noem ik ze althans, officieel heet het banaan snoep. Je vind het in de Aziatische supermarkt en dit is toch zo waanzinnig lekker. Het is een mengsel van banaan, kokos, sesam en pinda en deze snoepjes lijken veel op toffee. Probeer het eens!

Cheesy kimchi noodles

Dit heb ik ooit ontdekt via TikTok en er een vegan draai aan gegeven. Dit is toch zo lekker! Kijk op hier voor het recept. Kimchi bevat meestal vis, maar in het artikel heb ik een aantal vegan soorten kimchi vermeld.

Eerdere delen van deze serie bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer