Eetdagboek #21

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik dan ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen tijd! 

Vrijdag 14 september 2018

Vandaag maak ik een heerlijke vegan erwtensoep. In plaats van rookworst doe ik er gerookte tofu door.

‘s Avonds eet ik vegan rendang, ook zelfgemaakt. Zalig!

Zondag 16 september 2018

‘s Middags lunch ik met boterhammen met pindakaas, sambal, komkommer en gebakken uitjes.

Maandag 17 september 2018

‘s Middags ben ik in Amsterdam bij de lancering van de nieuwe Naked Chickburger van de Vegetarische Slager. Deze is inmiddels in verschillende supermarkten te koop. Ik vind ‘m heel erg lekker, fijn dat de burger ongepaneerd is!

‘s Avonds haal ik onderweg naar huis een heerlijke takeaway van het buffet van Spirit. Ze hebben iets nieuws: sushi draadjesvlees met rode ui pickle. Vegan!

Dinsdag 18 september 2018

Vandaag is Fabien vrij en gaan we samen naar Amsterdam. Dat vind ik helemaal niet erg, twee dagen achter elkaar in die mooie stad! We lunchen op het Centraal Station bij Salsa Shop. Ik vind de burrito bowl zo lekker daar, ik heb ‘m ook nagemaakt onlangs.

Vrijdag 21 september 2018

‘s Middags eet ik één van mijn favoriete gerechten: sabih. Zo vreselijk lekker.

‘s Avonds gaan Fabien een hapje eten bij Burger King. Daar kun je als vegan ook terecht: bestel de Veggie King zonder saus en vraag of ze er eventueel ketchup op willen doen. De friet, uienringen en apple pie sticks zijn ook vegan! Ik eet bij de burger de uienringen. Erg lekker!

Zaterdag 22 september 2018

‘s Avonds maak ik een eenvoudige maar heerlijke pasta met geroosterde bloemkool en tofu, peterselie en hummus als saus.

Zondag 23 september 2018

‘s Avonds eten we gebakken aardappeltjes en deze heel lekkere burger met vegan chicken sticks en pepermayonaise.

Maandag 25 september 2018

Vandaag sta ik de hele dag in de keuken voor Wat eet je dan wel en maak ik onder andere deze superlekkere vegan aardappelkroketjes.

‘s Avonds eten we boerenkool stamppot met de nieuwe vegan rookworst van de Vegetarische Slager en ik doe er de nieuwe gerookte reepjes tofu door van het huismerk van Albert Heijn. Deze ruiken en smaken precies zoals spekkies! Ik liet ze al eerder zien in dit deel van de rubriek Vegan in de supermarkt.

Dinsdag 26 september 2018

Vandaag ga ik langs bij de PatatBakkerT bij ons in de buurt. Ze hebben namelijk een vegan versie van het patatje pulled pork en die mag ik komen proeven! De pulled pork is gemaakt van jackfruit. Het is heel erg lekker!

Woensdag 27 september 2018

Vandaag maak ik vegan mac and cheese en eet er vegan chicken sticks bij. Comfort food to the max!

Vrijdag 28 september 2018

‘s Ochtends ben ik aanwezig bij een leuk event: de onthulling van de kerst collectie van Lush! Er zijn allemaal lekkere vegan hapjes en smoothies. Ik eet een lekkere muffin en drink een rode smoothie.

Zaterdag 29 september 2018

‘s Middags lunch ik bij New Fork in de stad. Meestal neem ik mijn favoriete sandwich met pindakaas, sambal en komkommer maar ik kan de nieuwe vegan seizoensspecial niet weerstaan. Het is een sandwich met paprika, hazelnoot en courgette. Echt heel erg lekker!

Maandag 1 oktober 2018

‘s Middags maak ik een heel lekker drankje genaamd London Fog. Kijk hier voor het recept!

‘s Avonds eten we spruitjes stamppot met vegan jus met uitjes en een krokante vegan kipschnitzel.

Woensdag 3 oktober 2018

Tussen de middag eet ik een broodje vegan filet Americain met avocado. Dat is zo lekker! De filet Americain maak ik trouwens zelf op basis van rijstwafels, kijk hier voor het supermakkelijke recept.

Donderdag 4 oktober 2018

Vandaag is Fabien vrij en gaan we lunchen bij Amazing Oriental in Ypenburg. Dat is een hele fijne en grote Aziatische supermarkt waar je terecht kunt voor veel vegan producten, kijk hier maar eens om te zien wat ik er zoal koop. Bij dit filiaal is ook een restaurant gevestigd waar ze een superlekkere curry hebben die vegan is. Hij wordt geserveerd met vegan kip uit blik met imitiatie kippenvel. Klinkt lekker? Ik weet het: niet echt. En ik durfde het nooit zo goed aan, die blikken van de toko met mock (nep) chicken en mock pork. Maar nu ik dit heb geproefd ben ik om. Het is ook heel betaalbaar, voor deze ruime portie betaal je rond de 5 á 6 euro.

‘s Avonds gaan we naar de film en we eten ervoor een snelle hap in de stad. Het wordt één van mijn favoriete fastfood opties: de tofu noodle bowl met groenten en garlicious saus bij Eazie.

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer