Wat eet je dan wel #36

Zonder vlees, vega, vegetarisch, veganistisch, vegan, plantaardig, plantbased

In deze serie laat ik je zien wat ik zoal eet aan tussendoortjes, dranken en maaltijden. Om je te inspireren en om te laten zien dat veganistisch eten echt uit zoveel meer bestaat dan alleen sla: hierbij 10 maaltijden en snacks die ik de afgelopen weken at!

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio met gebakken knoflook en rode peper, simpel maar zo lekker! Ik gebruikte hiervoor dit recept van Miljuschka, maar verving alleen de Parmezaanse kaas door een vegan variant, namelijk die van Violife. Liever zelf maken? Dan kun je ook kiezen voor Parmezaanse Baas!

Patatje speciaal

Een patatje speciaal met vegan mayonaise, curry en uitjes bij Manneken Pis in the Mall of the Netherlands. Om de verkoop van de eerste Wat eet je dan wel tasjes te vieren! Wat was ik blij met de eerste enthousiaste kopers! Zo tof! Het lijkt me zo gaaf om op straat of in de supermarkt mijn tassie te zien. Helaas heb ik mijn shop wegens een vervelende storing op Etsy tijdelijk gesloten, maar hopelijk zijn de tasjes snel weer verkrijgbaar!

Een patatje speciaal met vegan mayonaise curry saus en uitjes van Manneken Pis in the Mall of the Netherlands vegan fastfood

Vegan stroopwafels

De vegan stroopwafels van Stroopwafels van Markus, wat zijn die lekker! Kijk hier voor de verkooppunten.

Vegan, veganistisch, plantaardig, plantbased, halal, lactosevrij, melkvrij, zonder koemelk

IKEA Zweedse balletjes

Zo fijn dat het weer kan: een happie eten in het restaurant bij IKEA! Die vegan Zweedse balletjes zijn zo lekker! Die kun je trouwens ook kopen in de winkel na de kassa’s voor thuis. Kijk hier voor een overzicht met vegan opties en producten bij IKEA!

Vegan Zweedse balletjes bij IKEA plantaardig plantbased vegetarisch melkvrij zonder melk

IKEA koffie met havermelk

En ze hebben bij IKEA Delft koffie met havermelk! Ik weet niet of dit bij elke IKEA is, maar hopelijk is dat wel het geval. Een heel lekker bakkie!

IKEA koffie met havermelk zonder lactose zonder koelmelk veganistische zuivel vegan plantaardig plantbased

Bulgogi

Het stond al lang op mijn lijstje met gerechten die ik wilde maken en nu kwam ik het ineens tegen op de verse sushi afdeling van Albert Heijn: bulgogi. Helemaal vegan en zo waanzinnig lekker. Heel prijzig voor een vrij kleine portie namelijk € 7,95 maar jeetje wat was dit smullen.

Bulgogi van Albert Heijn en de Vegetarische Slager plantaardig plantbased veganistisch zonder vlees kant en klaar

Bulgogi

En thuis heb ik kort erna de bulgogi zelf gemaakt en dat is heel goed gelukt zoals je via mijn Instagram Stories al misschien had gezien. In plaats van rundvlees heb ik TVP gebruikt, dat is een gedroogde vleesvervanger die je in de toko kunt kopen. Op deze pagina kun je er meer over lezen!

Vegan bulgogi veganistisch vegetarisch plantaardig plantbased met bulgogi marinade van de toko Aziatische supermarkt Amazing Oriental

Tostada’s

Dit was ook al zo lekker: tostada’s met vegan gehakt van zwarte bonen en walnoten. Je kunt het recept hier vinden!

Chow mein

Ik maakte vegan chow mein met erbij gebakken tofu in pindasaus en gebakken uitjes. Zalig!

Plantaardige chow mein plantbased vegan vega veganistisch gezond zonder vlees zonder ei

Sesambagel met avocado en scrambled tofu

Zo lekker: een sesambagel met fijngeprakte avocado, scrambled tofu, Everything but the bagel seasoning (kijk hier voor het recept) en sriracha.

Sesam bagel met scrambled tofu avocado en Everything but the bagel seasoning vegan ontbijt veganistische lunch vega brunch

Eerdere delen van deze serie bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer