Wereld Peulvruchten Dag: tostada’s met zwarte bonen gehakt

Op 10 februari is het Wereld Peulvruchten Dag! Een goed moment om een lekker gerecht te maken met één van mijn favoriete peulvruchten: zwarte bonen. Ik maakte er een plantaardige versie van gehakt mee, het resultaat is heerlijk!

Tostada’s

Tacos en tortilla’s ken je natuurlijk al. Maar heb je wel eens gehoord van de tostada? Dat is een knapperige gebakken maïstortilla en kun je beleggen met wat je maar wil. Ik kocht ze in de supermarkt van het merk La Morena. Ze zijn kant en klaar, lekker makkelijk dus!

Afdrukken

Tostada’s met zwarte bonen gehakt

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 8 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 blik zwarte bonen van 400 gram
  • 100 gram walnoten
  • 2 á 3 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • peper
  • zout
  • olie, om te bakken
  • 1 pak tostada’s (verkrijgbaar in de meeste supermarkten)
  • hummus en/of guacamole
  • handje fijngesneden ijsbergsla
  • 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
  • stukje vegan feta, verkruimeld
  • 1 bekertje plantaardige crème fraîche
  • verse koriander
  • limoen, optioneel

Bereidingswijze

  • Spoel de zwarte bonen met koud water in een vergiet. Laat goed uitlekken en prak fijn met een vork.
  • Meng de walnoten grof in een keukenmachine of snij ze met een mes.
  • Meng de zwarte bonen en walnoten met een scheutje water en voeg de specerijen toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak het mengsel enkele minuten tot het begint te kleuren.
  • Smeer een laagje hummus of guacamole over de tostada’s.
  • Beleg met het zwarte bonen-walnoten mengsel en top met de overige ingrediënten en serveer.
  • Besprenkel naar smaak met vers limoensap.

Notities

  • Van het zwarte bonen-walnoten gehakt hou je misschien een beetje over. Dit kun je in de koelkast bewaren en in een ander gerecht verwerken zoals een pastasaus of in taco’s.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating