Wat eet je dan wel #37

Vegan copycat Erewhon salade

In deze serie laat ik je zien wat ik zoal eet aan tussendoortjes, dranken en maaltijden. Om je te inspireren en om te laten zien dat veganistisch eten echt uit zoveel meer bestaat dan alleen sla: hierbij 10 maaltijden en snacks die ik de afgelopen week at!

Spinazie lasagne met ricotta

Deze lasagne met spinazie is gemaakt met de gloednieuwe vegan ricotta die verkrijgbaar is bij Albert Heijn. Deze liet ik eerder zien in dit deel van vegan in de supermarkt. Kijk hier voor het recept!

Vegan ricotta spinazie lasagne

Copycat Erewhon salad

Deze heerlijke salade met boerenkool en witte bonen is naar een populair recept dat vooral rondgaat op TikTok. Het is een copycat recept van de salade die wordt verkocht bij de Amerikaanse supermarkt Erewhon. Zoek via Google naar Erewhon salad voor het recept. Ik deed er nog wat gerookte tofu bij.

Crackers met vegan eiersalade

Crackers met vegan eiersalade van Albert Heijn.

Crackers met veganistische eiersalade

Zelfgemaakte vegan groentesoep met balletjes

Het recept voor deze lekkere groentesoep vind je hier!

Tostada’s met hummus en linzen

Tostada’s met hummus, gegrilde courgette, linzen, ingelegde rode ui. Tostada’s zijn krokante gebakken maïstortilla’s, ik koop ze bij Albert Heijn en ze zijn van het merk La Morena.

Tostada's met hummus, gegrilde courgette, linzen en ingelegde rode ui

Krokante geplette aardappelen

Deze aardappelen zijn zo lekker, ik maakte ze al een paar keer en steeds is het weer smullen. Het recept heb ik van TikTok, in dit artikel laat ik zien hoe je ze maakt!

Geplette krokante aardappelen

Vegan paassnoepjes van Lidl

Deze zijn zo lekker! Er was even verwarring vanwege een foutief etiket, maar ik heb inmiddels van Lidl gehoord dat de etiketten aangepast worden en de snoepjes vegan zijn. Kijk hier voor het artikel met deze snoepjes en nog meer vegan lekkernijen voor Pasen!

Vegan snoep paassnoep van Lidl

Vegan burger bij McDonalds in Duitsland

Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer zover: Fabien en ik gingen naar Duitsland! Dat was lang geleden! We komen er heel graag om te winkelen. De prijzen van boodschappen zijn in de meeste gevallen veel lager dan hier (vanwege de lagere btw) en het vegan aanbod is zo groot. Omdat ik al zo lang niet geweest was keek ik mijn ogen uit naar de producten die voor mij nieuw waren. Daarover meer! En we bezochten tussendoor McDonalds voor een snelle hap. Ook daar is het aanbod veel beter voor vegans dan in Nederland: ze hebben er onder andere een vegan burger die heel lekker is!

Vegan burger bij McDonalds in Duitsland

Vegan appeltaart bij McDonalds in Duitsland

Ook hebben ze heel lekkere vegan appeltaart. Ik heb er echt van genoten!

Vegan appeltaart bij McDonalds in Duitsland

Vegan broodje bij HEMA

Dat is mooi: HEMA heeft een nieuw broodje, zowel in het restaurant als de to go locaties. Het is een pistoletje met pindakaas, sambal, komkommer en gebakken uitjes. Een combinatie die ik heerlijk vind en thuis regelmatig eet op brood. Wat fijn dat het er nu ook to go is, gewoon bij de HEMA!

Vegan broodje bij de HEMA met pindakaas, sambal, komkommer en gebakken uitjes

Eerdere delen van deze serie bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer