Eetdagboek #16

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik dan ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen tijd! 

Vrijdag 20 april 2018

‘s Ochtends ontbijt ik met een ontbijtje-to-go van het buffet bij Spirit. Ik neem vegan worstjes met gebakken uien, een kaneelpannenkoekje en een crème brûlée met passievrucht. Zo lekker!

‘s Middags lunch ik met geroosterde boterhammen met pittige hummus en avocado.

Zaterdag 21 april 2018

Vandaag steken we voor het eerst de barbecue aan! Fabien heeft zijn eigen bbq voor vlees, ik de mijne voor mijn vegan lekkernijen. Ik heb trouwens zelf een elektrische bbq. Superhandig en makkelijk om schoon te houden.

Zondag 22 april 2018

En vanavond herhalen we de bbq gewoon weer! Op de spies bovenaan zie je trouwens vegan garnalen, deze kun je kopen bij Amazing Oriental op de diepvriesafdeling. Ik vind ze heerlijk, vooral in combinatie met een soort cocktailsaus: vegan mayonaise gemengd met ketchup.

Maandag 23 april 2018

Vandaag maak ik vegan Pastéis de Nata. Zo heerlijk en zo eenvoudig! Het recept kun je hier vinden.

Ook maak ik heel lekkere vegan mac & cheese.

Dinsdag 24 april 2018

Ik sta weer in de keuken vandaag en maak onder andere deze courgetti met tofu. Heerlijk! Het recept volgt nog.

Woensdag 25 april 2018

Vandaag eet ik  deze zalige vegan laksa bij Noo.Me hier in Rotterdam. Aanrader!

Vrijdag 27 april 2018

‘s Middags eet ik deze gyoza groentendumplings. Ik heb ze gekocht bij Albert Heijn en ze zijn helemaal vegan. Ze zijn best prijzig maar wel heel lekker.

Zaterdag 28 april 2018

Ik lunch vandaag met geroosterd brood met pindakaas, komkommer, sriracha saus en gebakken uitjes. Normaal neem ik meestal sambal maar die was op, dus vervangen door sriracha. Erg lekker!

‘s Avonds eet ik de nieuwe verse pasta van Albert Heijn die helemaal vegan is. Het is een soort ravioli en het heet mezzelune en is gevuld met kikkererwten, linzen en rozemarijn. Ik maak er een tomatensaus bij met groenten en pesto.

 

Maandag 30 april 2018

‘s Middags ben ik bij Domino’s Pizza in Amsterdam om de drie nieuwe vegan pizza’s te proeven! De spicy is mijn favoriet. Lekker pittig!

Dinsdag 1 mei 2018

‘s Middags eet ik deze heerlijke wafel. Zo simpel: je maakt ‘m met maar 3 ingrediënten. Kijk hier voor het recept!

Woensdag 2 mei 2018

Vanavond ga ik naar de kapper. Daar kreeg ik heerlijke vegan slices van SUE bij de thee, die mijn kapster speciaal voor mij had gehaald. Zo attent!

Vrijdag 4 mei 2018

‘s Middags maak ik een heerlijke rijstsalade. Het recept volgt!

Op Facebook zag ik een filmpje waarin een heel handige truc werd getoond om een kiwi te schillen. Heel makkelijk en snel en zonder mes. En voor mij persoonlijk erg fijn zo zonder aanraken, want ik ben allergisch voor sommige fruitsappen waaronder de kiwi, zodra dat in contact komt met mijn huid wordt het pijnlijk en vuurrood. Ideaal dus. Je snijdt een kiwi doormidden, neemt één van de twee gardes van een handmixer, duwt die van boven af in de kiwihelft. Draaien, omhoog halen en zie daar: kiwi blokjes!

Zaterdag 5 mei 2018

Vanavond probeer ik iets nieuws: ik haal een Magic Box op bij Spirit. Een Magic Box bestaat uit eten en drinken van een restaurant dat die dag niet is verkocht. Zo hoeft er minder weggegooid te worden en je kunt als klant lekker eten voor een klein prijsje. Normaal zou deze hoeveelheid volgens de app € 13.50 kosten, nu betaalde ik € 4,49. De app bestaat al langer, maar sinds kort doen ook verschillende restaurants in Rotterdam mee. Ik kreeg veel berichtjes: kun je voor vegan opties kiezen? Nee, helaas. Maar bij Spirit is sowieso alles vegetarisch en veel veganistisch. Dat wat niet vegan is, eet Fabien wel op. Uiteindelijk was het meeste inderdaad vegan, alleen de loempiaatjes bevatten volgens mij ei. Ik vind het een leuk concept, maar vraag me echt wel af of deze maaltijd inderdaad echt de waarde van € 13,50 heeft. Dan nog is het een koopje hoor, daar niet van.

Zondag 6 mei 2018

Vanavond eet ik een gepofte aardappel met witte bonen in tomatensaus met daarbij een slamelange met tomaat en een vinaigrette van azijn, olie en peper en zout. Heel simpel maar zo onwijs lekker. En erbij een vegan hamburger.

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer