Eetdagboek #30

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik dan ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen weken!

Zondag 15 maart 2020

Onlangs verscheen bij KFC de Chickenless burger, een nieuw vegetarisch item op het menu dat vrij makkelijk te veganizen is. Bestel ‘m zonder saus en bestel er de barbecue saus of extra ketchup bij. Of zoals ik deed, neem zelf een klein potje vegan mayonaise mee. Ik besloot de burger thuis na te maken en dat was heel eenvoudig, namelijk als volgt:

  • een hamburgerbroodje (die van AH en Jumbo huismerk zijn vegan)
  • ijsbergsla
  • Quorn vegan gepaneerde filet (verkrijgbaar bij AH op de diepvriesafdeling)
  • tomaat
  • ui
  • Mayolijn van Remia op met flink wat zwarte peper

We aten er ook nog gebakken aardappelpartjes en een salade bij.

Dinsdag 17 maart 2020

Eenvoudig maar lekker vanavond: gepofte zoete aardappel uit de oven met de Easy Veggie mix van Aviko met mais en kidneybonen en daarbij Vivera Oosterse schijf.

Woensdag 18 maart 2020

Vanavond aten we pasta bolognese met vegan gehakt, knoflook, ui, courgette en pastasaus.

Zaterdag 21 maart 2020

’s Middags maakte ik deze heerlijke wentelteefjes van Turks brood. Kijk hier voor het recept!

Maandag 23 maart 2020

Vanavond at ik weer gepofte zoete aardappel uit de oven met de lekkere mix van Aviko, dit keer met vegan nuggets van het AH huismerk erbij.

Dinsdag 24 maart 2020

’s Avonds maakte ik een recept dat ik al vaker heb gemaakt: vegan pasta funghi. Het is afkomstig van de Allerhande website en Fabien en ik vinden dit allebei zo heerlijk! Pasta met paddenstoelen, al koos ik nu voor alleen kastanjechampignons, wat een stuk goedkoper is en ook erg lekker.

Woensdag 25 maart 2020

Breakfast for lunch vandaag met deze plaatpannenkoek met aardbei en chocolade! Kijk hier voor het recept.

Donderdag 26 maart 2020

Vanavond aten we deze heerlijke vegan boeuf bourgignon maar dan met pasta. Superlekker!

Vrijdag 27 maart 2020

Deze trend wilde ik ook echt eens proberen: Dalgona Coffee! Ik vind het erg lekker, maar dan wel de koud versie met ijsklontjes. Kijk hier hoe ik ‘m maak!

’s Middags werd deze doos met lekkers door Willem-Pie Bakery bezorgd, een cadeautje! De tweede rij roze koeken en onderste rij met millionaire’s shortbread zijn vegan, de andere lekkernijen heeft Fabien opgegeten. Wat was dat smullen!

Zaterdag 28 maart 2020

Onlangs zijn er bij AH een heleboel nieuwe plantaardige varianten op zuivel toegevoegd aan het assortiment zoals ik hier liet zien. Maar er bleek nog een nieuw product te zijn dat helemaal apart stond en ik dus over het hoofd had  gezien. Gelukkig werd ik er door een volger op gewezen, want dit dessert is zo lekker! Het staat bij de gewone chocolade toetjes en doet me heel erg denken aan de chocolade pudding van Mona die ik vroeger wel eens at. Aanrader!

Zondag 29 maart 2020

Vanavond aten we deze lekkere pasta met de nieuwe plantaardige roomkaas van Oatly. Kijk hier voor het recept!

’s Avonds at ik deze lekkere chocoladerotsjes bij de thee. Kijk hier voor het recept!

Maandag 30 maart 2020

Vandaag maakte ik vegan spaghetti carbonara. Zo heerlijk, met vegan spekjes erdoor. Het recept kun je hier zien.

Woensdag 1 april 2020

Tijd voor witte asperges, de eerste voor mij dit jaar. Helemaal op traditionele wijze met krieltjes, ham, ei en botersaus. Vegan, uiteraard! Hoe? Kijk maar hier!

Maandag 6 april 2020

Ik was toch niet helemaal tevreden over de vegan spaghetti carbonara, dus maakte ik ‘m nogmaals. Deze keer vond ik ‘m wel helemaal geslaagd! Ik at er wat gemarineerde vleestomaten bij, waarvan het recept hier staat.

Dinsdag 7 april 2020

Die gemarineerde vleestomaten was één van de gerechten die mijn vader vroeger regelmatig maakte voor ons. Ik heb er zoveel herinneringen aan! Ik maakte ook de salade met reuzebonen, rode ui en tonijn die mijn vader graag maakte. Alleen verving ik de tonijn door gemarineerde artisjok. Hiervan volgt het recept nog. Een heerlijk bordje met wat stokbrood voor de lunch!

En vandaag kreeg ik leuke post: een recensie exemplaar van het nieuwste boek van wijnmaker Ilja Gort. Hier ben ik zo blij mee! Inmiddels ben ik ongeveer op een derde en zit er helemaal in, het leest als een trein. Ik zal later nog laten weten wat ik van het boek vond wanneer ik ‘m helemaal uit heb. Dat zal in een nieuw deel van  de serie Life Lately zijn die ik nu écht hoognodig weer eens wil oppakken.

Wil je het boek ook lezen? Bestel ‘m dan via deze link bij bol.com! Hierdoor krijg ik een percentage van jouw bestelling en dat komt, zeker in deze rare tijd zonder samenwerkingen heel goed uit. Die kleine beetjes komen goed terecht om de kosten die ik maak voor Wat eet je dan wel te dekken. Denk hierbij aan website hosting en onderhoud en de boodschappen voor het ontwikkelen van alle lekkere vegan recepten! Overigens maakt het niet uit wat je bestelt (op cadeaubonnen na), zolang je maar op de website komt via deze link of de banner in de sidebar hier op de website. Mocht je dat doen: heel hartelijk dank! <3

’s Avonds maakte ik heel lekkere vegan cheeseburgers. Die bestonden uit:

  • hamburgerbroodjes (nogmaals, die van het huismerk van AH en Jumbo zijn vegan!)
  • ijsbergsla
  • vegan hamburgers van Garden Gourmet
  • plakjes vegan cheddar van Nature & Moi (verkrijgbaar bij sommige supermarkten)

Woensdag 8 april 2020

Vandaag was het weer bak- en kookdag! Ik maakte een heleboel lekkers waaronder een plantaardige versie van paella. De vegan garnalen kocht ik op de diepvriesafdeling van Amazing Oriental en liet ik hier al eens eerder zien. Ik vond het superlekker! Het recept komt nog online.

Ook maakte ik vandaag een probeersel dat heel goed uitpakte: kokos tompouce! Deze waren in no time op kan ik je vertellen. Superlekker. Het recept vind je hier!

’s Avonds aten we een beetje van van alles wat ik had gemaakt: vegan paella, gemarineerde vleestomaten en de reuzebonen salade en stokbrood.

Donderdag 9 april 2020

De lekkerste lunch sinds tijden, wat was dit genieten: toast met plantaardige roomkaas, avocado en wortelzalm. Kijk hier voor het recept!

Vrijdag 10 april 2020

Weer een bak en kookdag vandaag waarop ik deze lekkere salade maakte:

En deze gefrituurde Oreo’s, ik liet ze al zien in mijn Stories op Instagram en kreeg enkele verbaasde reacties. Ik snap het: het klinkt misschien vreemd maar het is echt zo lekker. Het recept volgt nog!

En omdat het Vegan Fast Food Friday was een vanille milkshake! Kijk hier om te zien hoe eenvoudig je die maakt.

Zaterdag 11 april 2020

En weer stond ik vandaag lang in de keuken. Ik bereidde van alles voor voor de barbecue ’s avonds die Fabien en ik voor het eerst dit jaar weer gaan gebruiken. Het was ook zulk mooi weer!

Ik maakte onder andere deze lekkere salade met gegrilde courgette. De rest van de barbecue komt nog online!

Ook maakte ik twee versies van een echte klassieker: Vienetta ijs. En die zijn zo goed gelukt, de recepten kun je hier zien!

Zondag 11 april 2020

Als lunch at ik wat van de leftovers van de salades van de barbecue. De dag erna smaakte het nog lekkerder!

’s Middags las ik weer verder in mijn nieuwe boek onder het genot van een golden milk, waarvan het recept hier staat.

En verder maakte ik vandaag deze slawraps die ook wel unwiches worden genoemd. Heel lekker! Het recept kun je hier vinden.

Ik bestel zelden online, maar toen ik een advertentie van Papa John’s voorbij zag komen met de aanbieding 2e pizza gratis besloot ik dat dit een mooie gelegenheid was om de vegan pizza’s daar eens uit te proberen. Ik bestelde de Vegan Sheese Garden Party en Vegan Sheese the Works. Met jackfruit pepperoni, ik was benieuwd! Ik stond werkelijk versteld. Dit zou wel eens de beste vegan pizza kunnen zijn die ik ooit at. Echt. Zo rijk belegd met verse groenten en de pepperoni, goeie vegan kaas: ja, een aanrader! En no spon tip: tot 19 april 2020 geldt deze code waarmee je (online) de tweede pizza gratis krijgt: MEGA241.

Maandag 12 april 2020

Twee pizza’s kreeg ik in mijn eentje niet op natuurlijk, dus bestond mijn lunch er vandaag ook uit. Geen straf!

’s Avonds aten we weer eens de taco tortilla’s die ik hier al eens eerder liet zien.

Dinsdag 13 april 2020

De mini tortilla wraps die van de avond er voor over waren vulde ik met vegan eiersalade, komkommer en zwarte peper. Een heerlijke lunch!

Woensdag 14 april 2020

Een lekkere namiddag snack: bleekselderij met spicy hummus!

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Karin

    ziet er heerlijk uit, hoop dat je vaker zo iets plaatst! zou je ook eens een week je alleen je lunches of alleen je ontbijtjes willen plaatsen?

    16 april 2020 at 14:09
  • reageer