Eetdagboek #9

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item. In deze rubriek laat ik je een greep uit de maaltijden en tussendoortjes zien die ik de afgelopen weken heb gegeten.

Zondag 9 juli 2017
Tijdens een middag winkelen lunch ik met Fabien bij Eazie. Hier kun je terecht voor voornamelijk wokgerechten, soep en wraps. Bij de kassa is een allergenenlijst verkrijgbaar, zodat je kunt zien welke gerechten vegan zijn. Ik kies voor ramen noodles met een zalige knoflooksaus met groenten. Daarbij drink ik een limonade met watermeloen. Yummy!

Maandag 10 juli 2017
Vandaag maak ik een heerlijke buddha bowl met geroosterde zoete aardappel, bloemkool en tempeh uit de oven, rijst, bosuitjes en een miso dressing. Superlekker!

Woensdag 12 juli 2017
‘s Ochtends ontbijt ik met deze superlekkere bananenpannenkoekjes!

‘s Middags schuif ik aan bij Sappi, lees daarover hier meer.

Donderdag 13 juli 2017
‘s Ochtends ontbijt ik met deze superlekkere rawnola met wat sojayoghurt. Het recept voor de rawnola komt nog online!

‘s Middags maak ik deze superlekkere vegan panna cotta taartjes.

‘s Avonds eet ik alleen en heb ik ineens onwijs trek in een wokmaaltijd met knoflooksaus, zoals ik die bij Eazie at. In de supermarkt speur ik het woksauzenschap af naar een lekkere variant met knoflook, maar dan valt mijn oog op deze met gember. Ik besluit die te proberen. Helemaal 100% goedgekeurd!

Vrijdag 14 juli 2017
Vandaag maak ik toch zoiets lekkers: vegan Dorito chippies! Echt een aanrader, ook als je niet vegan bent, trouwens. Beloofd.

Verder maak ik nog meer lekkers vandaag!

Deze zalige mango chia pudding.

En deze fingerlickin’ goeie bananenbrood donuts, echt: je weet niet wat je proeft!

Zaterdag 15 juli 2017
‘s Middags wordt er een doos bezorgd: vol zakjes met voorgesneden groenten, fruit en superfoods. Hier ben ik er blij mee: ik heb deze gekregen van Juice Junkies om uit te proberen. Wat ideaal: je doet de inhoud van zo’n zakje samen met bijvoorbeeld kokoswater of sojayogurt in de blender en tadaa: een supergezonde smoothie. Review volgt!

‘s Avonds maak ik één van mijn favoriete gerechten: sabih. Dit heb ik vorig jaar voor het eerst in Antwerpen gegeten en sindsdien ben ik er dol op. Het origineel bevat gekookt ei, maar dat eet ik nu ik vegan ben natuurlijk niet meer. Ik vervang het door gebakken blokjes tofu en dat smaakt hartstikke goed! Ik eet er gebakken aardappelschijfjes in schil uit de oven bij. Het recept voor sabih vind je hier, vervang de ei dus door tofu of laat het weg voor een vegan versie!

Zondag 16 juli 2017
‘s Middags lopen Fabien en ik vanaf huis richting de stad. Onderweg lopen we langs de onlangs geopende nieuwe vestiging van Jordy’s Bakery aan de Vlietlaan hier in Rotterdam. We eten regelmatig een broodje bij Jordy’s in de Fenix Food Factory en waren al een poosje benieuwd naar deze nieuwe: we besluiten er te gaan lunchen. Wat een lekkere broodjes! Fabien kiest een tosti met kaas en ik neem een heerlijke sandwich met hummus en gegrilde groenten. Smullen!

Maandag 17 juli 2017
‘s Avonds eet ik een heerlijk stamppotje met waterkers en een worstje van Tofurky.

Dinsdag 18 juli 2017
Weer een Tofurky vegan worstje bij de maaltijd: dit keer door een heerlijke pasta met tomatensaus met linzen, naar iets aangepast recept van Albert Heijn.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer