Bananenbrood donuts

Oh wat zijn deze lekker! Zachte lekker zoete donuts van bananenbrood, getopt met gesmolten vegan witte chocolade en stukjes banenenchips. Niet heel lijn-vriendelijk, maar voor zo af en toe mag het, toch?

Ingrediënten voor 6 stuks
2 rijpe bananen
45 gram suiker
1/4 cup/60 ml. appelmoes
theelepel vanille extract
30 ml. zonnebloemolie
125 gram bloem
1/2 teaspoon bakpoeder
1/2 teaspoon baking soda
snufje kaneel
snufje nootmuskaat
snufje zout
kokosolie, om in te vetten
kokosolie, om te mengen met de chocolade
witte chocolade *
gedroogde bananenchips

* ik gebruikte witte chocolade van het merk Plamil, deze is vegetarisch en is onder andere bij Holland and Barret verkrijgbaar

Benodigdheden
donut bakvorm, bijvoorbeeld hier verkrijgbaar
bakkwastje
diepvrieszak

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Prak de bananen fijn met een vork en meng deze in een kom met de suiker, appelmoes, vanille extract en en zonnebloemolie. Mix de droge ingrediënten in een andere kom en voeg deze toe aan het bananenmengsel ten meng tot een deeg. Vet de donut bakvorm in met een klein beetje kokosolie met een bakkwastje. Schep het deeg in een diepvrieszak (zo’n stevige) en knip een hoekje af. Spuit het beslag in de donutvorm en bak de donuts 10 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en smelt intussen de chocolade met een beetje kokosolie, au bain marie of in de magnetron. Doop de donuts voor de helft in de chocolade en leg op ze op een bakrooster. Verkruimel de bananenchips en strooi deze over de donuts heen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer