Van die recepten waar je letterlijk maar 3 of 4 ingrediënten voor nodig hebt en je nog echt iets lekkers mee op tafel zet: ik kan er geen genoeg van krijgen. Neem deze pannenkoekjes nou: meer dan een rijpe banaan, wat havermout en (plantaardige) melk en olie om in te bakken heb je niet nodig! En lekker dat ze zijn!
Onlangs kreeg ik iets leuks opgestuurd van Mister Kitchen: de 7 nieuwe soorten pindakaas. Niet allemaal vegan, maar de meeste gelukkig wel. Yay! Je kunt deze soorten mét een top t-shirt winnen via deze winactie. Zelf ben ik begonnen met het proberen van de smaak kokos maple. Ik zag meteen voor me hoe lekker dit moest smaken op een stapeltje warme versgebakken pannenkoekjes. Dat de pindakaas dan een beetje smelt, bestrooid met crunchy geraspte kokos en wat extra banaan on the side. Ik had goed gegokt: de perfecte combinatie! Natuurlijk kun je deze pindakaas ook vervangen door gewone pindakaas en een scheutje maple syrup. Of kiezen voor gewone pindakaas. Of alleen maple syrup. Het is jouw feestje. Jouw party on a plate!
Ingrediënten voor ongeveer 4 pannenkoekjes
1 rijpe banaan
1/2 cup/50 gram havermout
1/2 cup/120 ml. (plantaardige) melk
olie om in te bakken, bijvoorbeeld kokosolie
Bereidingswijze
Maal de havermout fijn in een blender of keukenmachine. Voeg de banaan en melk toe en meng tot een glad beslag. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes. Lekker met een schep pindakaas, geraspte kokos en plakjes banaan als garnering.
Love my new shirt! <3
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Vaak komt er ook een stukje veganizen bij kijken, maar dit recept is van zichzelf al vegan: rockstar bread! Ik kwam het tegen op het account van een Australische dame die zo enthousiast vertelde over dit ... Lees verder
In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Dit keer: mochi met rijstvellen! Ik had niet zo'n hoge verwachting hiervan, maar wat pakte dit waanzinnig lekker uit. En je kunt hier volop mee variëren! ... Lees verder
Oh wow, dit is toch een ontdekking! Voordat ik vegan werd maakte ik graag af en toe rookkaas crackers, ken je die? Vooral heel populair in de wereld van koolhydraatarme diëten, ik at het gewoon omdat ik het zo lekker vond. Even in de magnetron en het plakje kaas werd ... Lees verder
Deze heerlijke en gezonde snack maak je in een handomdraai. En ze zijn verrassend lekker: krokante sperziebonen! De oven doet het meeste werk ... Lees verder
Je bent vast al bekend met chiapudding: een mengsel van chiazaadjes en plantaardige melk, die samen in een paar uur tijd de structuur van pudding zorgen. Lekker en supergezond, maar ik heb onlangs een iets andere wijze ontdekt waar ik erg enthousiast over ben: chiapudding met havermout! Dit zorgt ook ... Lees verder
In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Deze keer een eenvoudige maar oh zo lekkere: een soort Snickers achtige reep gemaakt met rijstwafels, pindakaas en chocolade! ... Lees verder
In deze serie probeer ik foodhacks en bijzondere combinaties op het gebied van eten en drinken die ik voorbij zag komen op TikTok. Met deze keer een bagel belegd met zoet en pittig: namelijk honing en sriracha! ... Lees verder
Deze nieuwe serie met typische Hollandse recepten maar dan vegan trap ik af met een heerlijk gerecht: poffertjes! Wie lust ze niet? Ik ben er echt dol op en heb een heerlijke vegan versie gemaakt. Het ei wordt vervangen door een ingrediënt dat je niet snel zou verwachten ... Lees verder
Tover medjool dadels om tot heerlijke chocolaatjes! In dit artikel laat ik je drie ideetjes zien om te vullen, maar de variaties zijn eindeloos ... Lees verder
Voor de paasdagen heb ik een heerlijk ideetje voor je: chocolade bark met paaseitjes! Bark is het Engelse woord voor schors trouwens, niet te verwarren met barf, wat een heel andere betekenis heeft. Hoe dan ook, je kunt hier volop mee variëren met wat je hebt liggen aan chocolade en ... Lees verder
geen reacties