Van die recepten waar je letterlijk maar 3 of 4 ingrediënten voor nodig hebt en je nog echt iets lekkers mee op tafel zet: ik kan er geen genoeg van krijgen. Neem deze pannenkoekjes nou: meer dan een rijpe banaan, wat havermout en (plantaardige) melk en olie om in te bakken heb je niet nodig! En lekker dat ze zijn!
Onlangs kreeg ik iets leuks opgestuurd van Mister Kitchen: de 7 nieuwe soorten pindakaas. Niet allemaal vegan, maar de meeste gelukkig wel. Yay! Je kunt deze soorten mét een top t-shirt winnen via deze winactie. Zelf ben ik begonnen met het proberen van de smaak kokos maple. Ik zag meteen voor me hoe lekker dit moest smaken op een stapeltje warme versgebakken pannenkoekjes. Dat de pindakaas dan een beetje smelt, bestrooid met crunchy geraspte kokos en wat extra banaan on the side. Ik had goed gegokt: de perfecte combinatie! Natuurlijk kun je deze pindakaas ook vervangen door gewone pindakaas en een scheutje maple syrup. Of kiezen voor gewone pindakaas. Of alleen maple syrup. Het is jouw feestje. Jouw party on a plate!
Ingrediënten voor ongeveer 4 pannenkoekjes
- 1 rijpe banaan
- 50 gram havermout
- 120 ml. plantaardige melk
- olie om in te bakken
Bereidingswijze
- Maal de havermout fijn in een blender of keukenmachine.
- Voeg de banaan en melk toe en meng tot een glad beslag.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes.
- Lekker met een schep pindakaas, geraspte kokos en plakjes banaan als garnering.
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
geen reacties