Buddha bowl met pinda tofu

De buddha bowl heeft zijn naam te danken aan door de buddha-ronde-buik achtige vorm ervan. De basis bestaat meestal uit een basis als quinoa of rijst aangevuld met eiwitten, groenten en vezels. Ik maak wel vaker een buddha bowl, het is een ideale manier om restjes op te maken. Ik had nog een zoete aardappel en wortel liggen die mooi combineren met de rest. De tofu is in de oven gebakken in een marinade van onder andere pindakaas. Superlekker!

Ingrediënten voor 4 personen
200 gram quinoa
babyspinazie
2 zoete aardappelen
olijfolie
peper
zout
blok tofu
geraspte wortel
bosui, in ringetjes gesneden
geroosterde sesamzaadjes
saus
1/4 cup/60 ml. pindakaas
1/4 cup/60 ml. amandelmelk
2 teaspoons tamari
sap van 1 limoen
1 teaspoon hete chilisaus, zoals sriracha

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de zoete aardappelen in kleine blokjes en doe ze in een kom. Doe er een klein beetje olijfolie bij en roer door, zodat alle blokjes bedekt zijn met olie. Breng op smaak met peper en zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort de blokjes er op. Bak in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de blokjes beginnen te kleuren en zacht zijn. Zet de blokjes apart. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de ingrediënten voor de saus in een kommetje en giet de helft in een kom. Hou de andere helft van de saus apart. Snij het blok tofu in blokjes en schep de blokjes voorzichtig door de saus. Vet een plat bakblik in met wat olie en stort de tofublokjes in saus in het blik. Bak de blokjes tofu voor 15 minuten, keer de blokjes om en bak nogmaals 15 minuten. Verdeel de quinoa over 4 kommen met de babyspinazie, zoete aardappel, wortel en tofu. Schep de saus er over en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en ringetjes bosui en serveer.

Nog meer buddha bowls zien? Kijk hieronder voor de andere buddha bowls die ik eerder maakte:

Vegan shoarma bowl met tahin

Vegan shoarma bowl met tahin

Met deze bowl kun je alle kanten op: ideaal om restjes groenten in te verwerken. Zo had ik nog wat bloemkool dat zijn beste tijd had gehad, een stuk vegan witte kaas en wat verse olijven over. Dit staat in een handomdraai op tafel! ...
Lees verder
Buddha bowl met pinda tofu

Buddha bowl met pinda tofu

De buddha bowl heeft zijn naam te danken aan door de buddha-ronde-buik achtige vorm ervan. De basis bestaat meestal uit een basis als quinoa of rijst aangevuld met eiwitten, groenten en vezels. Ik maak wel vaker een buddha bowl, het is een ideale manier om restjes op te maken. Ik ...
Lees verder
Buddha bowl met bloemkoolrijst

Buddha bowl met bloemkoolrijst

Met bloemkool kun je zoveel kanten op: je kunt het natuurlijk gewoon koken zoals we het in Holland kennen bij een 'prakkie'. Maar je kunt er zoveel meer mee! Wat dacht je van quinoa taco's met kerrie bloemkool? Of chicken wings gemaakt ervan? Je kunt het roosteren of er een ...
Lees verder
Quinoa buddha bowl

Quinoa buddha bowl

Heb je wel eens gehoord van een buddha bowl? Dit is een gerecht dat zijn naam heeft gekregen door de buddha-ronde-buik achtige vorm ervan. Dit zegt Urban Dictionary er letterlijk over: (n). a bowl which is packed so full that it has a rounded "belly" appearance on the top much like the ...
Lees verder
Spicy buddha bowl

Spicy buddha bowl

Ik maakte het al eerder: een Buddha Bowl. Maar wat is het nou precies? Urban dictionary omschrijft het als: buddha bowl (n). a bowl which is packed so full that it has a rounded "belly" appearance on the top much like the belly of a buddha ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer