Couscous bowl met geroosterde spruitjes en zoete aardappel

Een bord vol lekkers: dat is deze couscous bowl. Met geroosterde spruitjes met vegan Parmezaanse kaas, zoete aardappel, spinaziesalade, vegan Griekse kaas en tahin-knoflookdressing. Ideaal om restjes groenten mee op te maken en persoonlijk vind ik deze zowel warm als koud (de dag erna als lunch!) lekker!

Afdrukken

Couscous bowl met geroosterde spruitjes en zoete aardappel

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • 300 gram couscous
  • 400 ml. hete groentebouillon (of gekookt water, ik vind het zelf smaakvoller met groentebouillon)
  • 200 gram spinazie
  • olijfolie
  • scheutje azijn
  • peper
  • zout
  • 2 zoete aardappelen
  • 500 gram spruiten
  • vegan Parmezaanse kaas, naar dit recept
  • blok Violife vegan Griekse kaas, in blokjes gesneden
  • 6 á 8 eetlepels vloeibare tahin (sesampasta)
  • scheut citroensap
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de zoete aardappelen en snij in kleine blokjes. Meng de blokjes met een beetje (olijf)olie en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. Meng de spruitjes met een beetje (olijf)olie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verspreid de blokjes zoete aardappel en de spruitjes over een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal.
  • Rooster de zoete aardappel en spruitjes ongeveer 25 – 30 minuten in de oven.
  • Meng de vegan Parmezaanse kaas door de spruitjes en zet nog een minuut of 2 in de oven.
  • Maak de spinaziesla door de spinazie te mengen met een scheut olijfolie, een klein scheutje azijn en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de couscous door de hete groentebouillon (of gekookt water) te schenken over de couscous en dit 5 minuten te laten staan. Roer de couscous los met een vork.
  • Verdeel de couscous, spinaziesla, geroosterde zoete aardappel, geroosterde spruitjes en blokjes vegan Griekse kaas over diepe borden.
  • Maak de dressing door de tahin te mengen met het citroensap, de fijngehakte knoflook en een klein scheutje water om het (eventueel) te verdunnen.
  • Verdeel de dressing over de borden en serveer.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer