Koekjes, repen, taart en cake

Vegan madeleines

Vegan madeleines

Deze vegan versie van het Franse cakeje madeleine bewijst maar weer dat je dierlijke ingrediënten zoals eieren zo makkelijk kunt vervangen en je niet in hoeft te leveren op smaak. Na een aantal pogingen kwam ik tot de perfecte versie: stevig aan de buitenkant, luchtig van binnen en heerlijk zoet ...
Lees verder
Retro vegan #12: Space koeken

Retro vegan #12: Space koeken

Ken je Space koeken? Die at ik vroeger zo graag. Ze worden nog steeds verkocht, maar sinds alweer heel wat jaren onder de naam Kanjers Chocowafels. De spacekoeken die ik vroeger at waren per stuk verpakt en bestonden uit biscuit, een dikke laag caramel en omhuld met melkchocolade. Ik heb ...
Lees verder
Kruidnoten arretjescake

Kruidnoten arretjescake

Al eerder maakte ik een heerlijke vegan arretjescake. Ik dacht ineens, wat met biscuitjes kan zou toch ook wel met kruidnoten kunnen? Ik probeerde het uit en het resultaat is heel goed gelukt! ...
Lees verder
Vegan appelkoeken

Vegan appelkoeken

Ik vind het het leukste wat er is in de keuken: veganizen, oftewel een veganistische versie maken van gerechten, snacks en drankjes die dat van oorsprong niet zijn. Regelmatig krijg ik verzoekjes en vorige week kwam een leuke binnen: of ik een plantaardige versie van de appelkoeken van AH kon ...
Lees verder
Speculoos rolls met kaneelglazuur

Speculoos rolls met kaneelglazuur

Het is september: mijn favoriete maand van het jaar! Ik geniet van die voelbare overgang van de zomer naar de herfst. Wat mij betreft zijn kaneelbroodjes, oftewel cinnamon rolls één van dé herfst lekkernijen. Deze keer maakte ik ze met een twist: in plaats van boter, suiker en kaneel vulde ...
Lees verder
Plantaardige snickers recept + video

Plantaardige snickers recept + video

Missen is een groot woord, maar als ik dan een candybar moet kiezen waar ik wel eens trek in heb sinds ik veganist ben dan is dat Snickers. Een stevige reep met pinda's, caramel en chocolade... heerlijk! Ik maakte een versie die, eerlijk waar: mijn trek ernaar stilt! ...
Lees verder
Vegan roze koeken met rabarberglazuur

Vegan roze koeken met rabarberglazuur

Onlangs heb ik weer eens roze koeken gemaakt! Deze keer met appelmoes als ei vervanger en rabarber verwerkt in het glazuur, getopt met vrolijk gekleurd unicorn strooisel! ...
Lees verder
Vegan gevulde koeken

Vegan gevulde koeken

Gevulde koeken: daarvoor kreeg ik al vaker het verzoek om een vegan versie van te maken. Het stond dus op mijn lijstje tot ik de verse gevulde koek rook die Fabien vorige week bij de banketbakker kocht. Het water liep me in de mond en ik besloot meteen om een ...
Lees verder
Vegan arretjescake

Vegan arretjescake

Regelmatig krijg ik verzoekjes om een specifiek gerecht of snack te veganizen. En de oer-Hollandse Arretjescake is inmiddels al heel wat keren aangevraagd! Voordat ik veganistisch werd stond er hier op de website een recept voor, maar die heb ik destijds verwijderd evenals alle andere niet-veganistische recepten. De hoogste tijd ...
Lees verder
Scones met blauwe bessen en aardbeien

Scones met blauwe bessen en aardbeien

Het originele recept voor deze scones komt uit dit kookboek dat ik op vakantie in Amerika kocht en het is gebaseerd op de scones die verkocht worden bij Starbucks. Ik maakte een vegan versie en voegde aan de helft van de scones aardbeien toe in plaats van blauwe bessen. Heerlijk! ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: