
Kruidnoten arretjescake
Al eerder maakte ik een heerlijke vegan arretjescake. Ik dacht ineens, wat met biscuitjes kan zou toch ook wel met kruidnoten kunnen? Ik probeerde het uit en het resultaat is heel goed gelukt! ...
Lees verder
Lees verder

Vegan appelkoeken
Ik vind het het leukste wat er is in de keuken: veganizen, oftewel een veganistische versie maken van gerechten, snacks en drankjes die dat van oorsprong niet zijn. Regelmatig krijg ik verzoekjes en vorige week kwam een leuke binnen: of ik een plantaardige versie van de appelkoeken van AH kon ...
Lees verder
Lees verder

Speculoos rolls met kaneelglazuur
Het is september: mijn favoriete maand van het jaar! Ik geniet van die voelbare overgang van de zomer naar de herfst. Wat mij betreft zijn kaneelbroodjes, oftewel cinnamon rolls één van dé herfst lekkernijen. Deze keer maakte ik ze met een twist: in plaats van boter, suiker en kaneel vulde ...
Lees verder
Lees verder

Plantaardige snickers recept + video
Missen is een groot woord, maar als ik dan een candybar moet kiezen waar ik wel eens trek in heb sinds ik veganist ben dan is dat Snickers. Een stevige reep met pinda's, caramel en chocolade... heerlijk! Ik maakte een versie die, eerlijk waar: mijn trek ernaar stilt! ...
Lees verder
Lees verder

Vegan roze koeken met rabarberglazuur
Onlangs heb ik weer eens roze koeken gemaakt! Deze keer met appelmoes als ei vervanger en rabarber verwerkt in het glazuur, getopt met vrolijk gekleurd unicorn strooisel! ...
Lees verder
Lees verder

Vegan gevulde koeken
Gevulde koeken: daarvoor kreeg ik al vaker het verzoek om een vegan versie van te maken. Het stond dus op mijn lijstje tot ik de verse gevulde koek rook die Fabien vorige week bij de banketbakker kocht. Het water liep me in de mond en ik besloot meteen om een ...
Lees verder
Lees verder

Vegan arretjescake
Regelmatig krijg ik verzoekjes om een specifiek gerecht of snack te veganizen. En de oer-Hollandse Arretjescake is inmiddels al heel wat keren aangevraagd! Voordat ik veganistisch werd stond er hier op de website een recept voor, maar die heb ik destijds verwijderd evenals alle andere niet-veganistische recepten. De hoogste tijd ...
Lees verder
Lees verder

Scones met blauwe bessen en aardbeien
Het originele recept voor deze scones komt uit dit kookboek dat ik op vakantie in Amerika kocht en het is gebaseerd op de scones die verkocht worden bij Starbucks. Ik maakte een vegan versie en voegde aan de helft van de scones aardbeien toe in plaats van blauwe bessen. Heerlijk! ...
Lees verder
Lees verder

Kokos tompouce
Al eens eerder maakte ik vegan tompouce en nu bedacht ik me dat een versie met kokos wel eens heel lekker kon uitpakken. En dat bleek zo te zijn. Heerlijk! ...
Lees verder
Lees verder

Chocoladerotsjes
Deze heerlijke chocoladerotsjes zijn op basis van cornflakes. Lekker knapperig, makkelijk te maken en je kunt er volop mee variëren. Zo maakte ik een portie met geraspte kokos erdoor en de andere batch met fijngehakte amandelen ...
Lees verder
Lees verder