Koekjes, repen, taart en cake

Retro vegan #17: vegan puddingbroodjes

Retro vegan #17: vegan puddingbroodjes

Al een tijdje dacht ik er aan: puddingbroodjes, ook wel roombroodjes genoemd. Ik at ze niet heel vaak toen ik nog vegetariër was, maar was er wel dol op. Ik herinner het me vooral iets dat ik in mijn jeugd at, in de schoolpauze even een puddingbroodje kopen bij de ...
Lees verder
Apple crisp

Apple crisp

Zo heerlijk: warme apple crumble met plantaardige vanille kwark. Ook lekker met ijs als dessert! Heel makkelijk te maken en afgedekt enkele dagen houdbaar in de koelkast, dan hoef je het alleen even op te warmen! ...
Lees verder
Vegan gevulde speculaas

Vegan gevulde speculaas

Het is er echt weer de tijd voor: gevulde speculaas! Ik maakte deze vegan versie en die is echt heel goed gelukt.  ...
Lees verder
Vegan appelflappen met pumpkin spice

Vegan appelflappen met pumpkin spice

Deze appelflappen zijn vegan, hartstikke lekker en hebben een herfstig tintje door de toegevoegde pumpkin spice! Wat een geweldige combinatie met onder andere appel, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel ...
Lees verder
Vegan bananenbrood met walnoten

Vegan bananenbrood met walnoten

Dit bananenbrood heb ik jaren geleden voor het eerst gemaakt en sindsdien is het mijn favoriet tot nu toe. Inmiddels heb ik wel de receptuur iets aangepast en is hij nog lekkerder! Voor de bananen geldt hoe rijper hoe zoeter. Dus hoe rijper, hoe minder suiker je hoeft te gebruiken! ...
Lees verder
Vegan brownies van kidneybonen

Vegan brownies van kidneybonen

Deze brownies zijn gemaakt met een ingrediënt die je niet snel zou verwachten: kidneybonen! De kidneybonen proef je niet terug in de brownies maar ze zorgen voor een fudge-achtige structuur. Deze brownies zijn gemaakt zonder bloem en gezoet met dadels: een heel verantwoord tussendoortje dus dat ook nog eens heerlijk ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #31: chocolade-pindakaas rijstwafels

TikTok ontdekkingen #31: chocolade-pindakaas rijstwafels

In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Deze keer een eenvoudige maar oh zo lekkere: een soort Snickers achtige reep gemaakt met rijstwafels, pindakaas en chocolade! ...
Lees verder
Meringues gemaakt van het vocht uit een blik kikkererwten ook wel aquafaba genoemd

Vegan aquafaba meringues

Gooi het vocht uit een blik kikkererwten niet weg: je kunt er heerlijke dingen mee maken. Wat dacht je van meringue? In dit artikel laat ik je zien hoe je ze maakt met het vocht dat ook wel aquafaba wordt genoemd. Hartstikke makkelijk, het kost je alleen wat geduld aangezien ...
Lees verder
Vegan brownies

Vegan brownies

Deze heerlijke brownies hebben een verrassend ingrediënt, namelijk zwarte bonen. Daar proef je niets van terug: deze brownies zijn lekker zoet en hebben een rijke chocolade smaak. Leuk om te geven met Valentijnsdag! ...
Lees verder
Vegan nom-pouce cheesecake

Vegan nom-pouce cheesecake

Na de heerlijke vegan no-bake cheesecake met koekbodem bedacht ik me nog iets lekkers. Een kruising tussen tompouce en cheesecake: zou dat lekker zijn? Ik probeerde het uit en het antwoord is: ja! Met een bodem van bladerdeeg, een romige vulling met custard en een zoete roze glazuurlaag en plantaardige ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: