Appel croissants met pumpkin spice

Het is 1 september en meteorologisch herfst. Yes! Goed genoeg voor mij, hoewel de ‘officiële’ herfst pas op 21 september begint. Hoe dan ook, heerlijk. Ik dook de keuken in en maakte iets op en top herfst-achtig: croissants gevuld met appel, rozijnen, pumpkin spice en getopt met amandel en kaneelsuiker. Dit is zo geweldig lekker, probeer het vooral!

Pumkin spice

Pumpkin spice, oftewel pompoenkruiden kun je in sommige winkels kopen of beter nog: zelf maken. Heel makkelijk en zo heb je zelf de samenstelling en hoeveelheid in de hand. De kruiden kun je vervolgens aan van alles toevoegen, zoals baksels en om zelf pumpkin spice latte te maken bijvoorbeeld.

Dit heb je nodig voor een klein potje met pumpkin spice:

  • 2 eetlepels gemalen kaneel
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 1,5 theelepels gemalen nootmuskaat
  • 1,5 theelepels gemalen kruidnagel
  • 1,5 theelepels gemalen piment

Meng alle specerijen en bewaar in een goed afgesloten pot.

Croissants

Voor dit recept heb je croissantdeeg nodig om zelf croissants mee te maken. Dit koelverse deeg in blik vind je op de bakkerij afdeling in de supermarkt en deze soorten zijn vegan:

  • Albert Heijn croissants in blik 6 stuks
  • Albert Heijn supercroissants in blik 6 stuks
  • Jumbo croissants in blik 6 stuks
  • Jumbo supercroissants in blik 6 stuks
  • Danerolles Party Mini’s in blik 24 stuks

Afdrukken

Croissants met appel en pumpkin spice

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 blik croissantdeeg voor 6 croissants (zie hierboven voor vegan soorten)
  • 1 appel
  • handje rozijnen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel agavesiroop of ander vloeibaar zoetmiddel naar keuze
  • 2 theelepels pumpkin spice mix
  • klontje plantaardige boter, om te bakken
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels plantaardige melk
  • 1 eetlepel maple syrup

Bereidingswijze

  • Schil de appel en snij in hele kleine blokjes, hoe kleiner hoe beter.
  • Meng de appel met de rozijnen, citroensap, agavesiroop en pumpkin spice.
  • Laat het klontje plantaardige boter smelten in een koekenpan en bak het appelmengsel een paar minuten en laat iets afkoelen.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het begint te kleuren.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel het croissantdeeg in driehoeken door de stippellijn te volgen.
  • Leg op ieder stuk deeg wat van het appelmengsel, laat de punt leeg.
  • Rol het deeg op tot croissants en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de suiker met kaneel.
  • Meng de plantaardige melk met de maple syrup en bestrijk hiermee de croissants.
  • Verdeel het geroosterde amandelschaafsel erover.
  • Bestrooi met het suiker-kaneel mengsel.
  • Bak de croissants in de voorverwarmde oven voor ongeveer 12 – 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star