Afdrukken

Croissants met appel en pumpkin spice

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 1 blik croissantdeeg voor 6 croissants (zie hierboven voor vegan soorten)
  • 1 appel
  • handje rozijnen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel agavesiroop of ander vloeibaar zoetmiddel naar keuze
  • 2 theelepels pumpkin spice mix
  • klontje plantaardige boter, om te bakken
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels plantaardige melk
  • 1 eetlepel maple syrup

Bereidingswijze

  • Schil de appel en snij in hele kleine blokjes, hoe kleiner hoe beter.
  • Meng de appel met de rozijnen, citroensap, agavesiroop en pumpkin spice.
  • Laat het klontje plantaardige boter smelten in een koekenpan en bak het appelmengsel een paar minuten en laat iets afkoelen.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het begint te kleuren.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel het croissantdeeg in driehoeken door de stippellijn te volgen.
  • Leg op ieder stuk deeg wat van het appelmengsel, laat de punt leeg.
  • Rol het deeg op tot croissants en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de suiker met kaneel.
  • Meng de plantaardige melk met de maple syrup en bestrijk hiermee de croissants.
  • Verdeel het geroosterde amandelschaafsel erover.
  • Bestrooi met het suiker-kaneel mengsel.
  • Bak de croissants in de voorverwarmde oven voor ongeveer 12 – 15 minuten tot ze goudbruin zijn.