Pumpkin spice mix

Het is er weer echt de tijd voor: pompoen! Je kunt er in de herfst bijna niet om heen en ik vind dat helemaal geen probleem, integendeel, ik ben dol op pompoen. In dit artikel laat ik je zien hoe eenvoudig je zelf een mix kunt maken van specerijen die als basis dient voor heerlijke kruidige recepten zoals pumpkin spice latte.

Pumpkin Spice Latte

Inmiddels staat het heerlijke drankje Pumpkin Spice Latte bij Starbucks ook weer op het menu en die is, mits je de slagroom weg laat en kiest voor plantaardige melk, vegan! Ik maakte deze heerlijke versie die je gewoon zelf thuis kunt maken. Ga je liever voor kant en klaar? Dan is deze pumpkin spice mix iets voor je.

Pannenkoekjes met kruidige peer

En ik maakte er deze pannenkoekjes mee getopt met pumpkin spiced peer. Zo lekker!

Pumpkin spiced bananenbrood

En ook bananenbrood krijgt een lekkere kruidige kick door het specerijenmengsel.

Vele toepassingen

Dat waren een paar voorbeelden met wat je met de pumpkin spice mix kunt maken. Verwerk het ook eens in je smoothie, mix een lepeltje door je warme chocolademelk (eventueel eerst zeven voor je het drinkt) of geef een lekkere kick aan een stoofschotel.

Pumpkin spice mix

Deze melange kun je lang bewaren in een goed afgesloten pot. Ik kocht de kaneel, gember en piment in grootverpakking bij Amazing Oriental, maar je kunt alles natuurlijk ook in de gewone supermarkt kopen.

Afdrukken

Pumpkin spice mix

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
 • 2 eetlepels gemalen kaneel
 • 2 theelepels gemalen gember
 • 1,5 theelepels gemalen nootmuskaat
 • 1,5 theelepels gemalen kruidnagel
 • 1,5 theelepels gemalen piment

Bereidingswijze

Meng alle specerijen en bewaar in een goed afgesloten pot.

Wat je nog meer met de pumpkin spice mix kunt maken zie je hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Jessica

  Hoe kan de 5 gram gemalen nootmuskaat/kruidnagel nou bij de ene vertalen naar 2 theelepels en bij de ander naar 1,5 eetlepels? Lijkt mij dat de nootmuskaat 1,5 theelepel moet zijn. Sowieso denk ik, want ik heb nu een gigapot pumpkin spice die niet lekker is 🙁

  28 oktober 2022 at 21:03
  • Reply Suzanne

   Ik heb alles afgewogen op een keukenweegschaal. En belangrijk om te weten is dat een teaspoon en tablespoon (Amerikaanse inhoudsmaten) niet gelijk staat aan de theelepel en eetlepel zoals wij die kennen. Jammer om te lezen dat je de pumpkin spice mix niet lekker vindt. Wellicht kun je het meer naar je smaak maken door extra kaneel toe te voegen.

   29 oktober 2022 at 14:14

  reageer

  Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star