Vegan shoarma bowl met tahin

Met deze bowl kun je alle kanten op: ideaal om restjes groenten in te verwerken. Zo had ik nog wat bloemkool dat zijn beste tijd had gehad, een stuk vegan witte kaas en wat verse olijven over. Dit staat in een handomdraai op tafel!

Variatietip

In plaats van tahin (sesampasta) kun je hier ook zelfgemaakte knoflooksaus bij serveren. Ook hartstikke lekker! Zo maak je die: verdun vegan mayonaise, bijvoorbeeld Remia Mayolijn met een klein scheutje water. Voeg fijngesneden peterselie, zwarte peper en een aantal fijngehakte teentjes knoflook, hoeveelheid naar smaak, toe.

Gegrilde bloemkool uit de oven

Afdrukken

Gegrilde bloemkool uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • ongeveer 400 gram bloemkool
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • snufje chilipoeder
  • zwarte peper
  • zeezout
  • scheut (olijf)olie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snij de bloemkool in roosjes. Meng met de kruiden en specerijen en en scheut (olijf)olie.
  • Verdeel de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 20 – 25 minuten gaar.
Afdrukken

Vegan shoarma bowl met tahin

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 400 gram geroosterde bloemkool naar het recept hierboven
  • ongeveer 500 á 600 gram gebakken of oven geroosterde aardappelen, zoals deze
  • zakje gesneden ijsbergsla van 200 gram
  • olie, om te bakken
  • 2 schaaltjes vegan shoarma van bijvoorbeeld Jumbo of De Vegetarische Slager
  • Violife vegan witte kaas (bij o.a. AH en Jumbo)
  • bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1/2 komkommer, geschild en in stukjes gesneden
  • handje verse olijven, ik had deze (lekker!)
  • vloeibare tahin (sesampasta) zoals deze

Bereidingswijze

  • Bak de vegan shoarma zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verdeel ijsbergsla over 4 diepe borden.
  • Verdeel dan de aardappelen, bloemkool, vegan shoarma, vegan witte kaas, cherrytomaatjes, komkommer,  en olijven erover.
  • Verdeel er 1 á 2 eetlepels tahin over per bord en serveer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer