Retro vegan #7: griesmeeltoetje met rode bessensaus

Tijd voor alweer deel 7 uit deze serie waarin een vegan versie maak van een dessert dat vaak is aangevraagd: het bekende Mona toetje! Die aten wij thuis zo vaak als toetje! Ik laat je zien hoe je dit lekkere dessert thuis ook kunt maken.

Puddingvormpjes

De vormpjes die ik voor deze toetjes gebruikte kocht ik bij Xenos. Inmiddels al meerdere keren gebruikt en laten meedraaien in de vaatwasser en ze zijn nog als nieuw. Een aanrader wat mij betreft dus! Met de hoeveelheid griesmeelpudding van hieronder kon ik alle zes de puddingvormen vullen.

Vanilledrink

Het originele recept vraagt om melk en vanillesuiker. Aangezien ik dat laatste niet in huis had, besloot ik een literpak met Alpro vanilledrink te gebruiken. Dat pakte heel goed uit! Je kunt ook een literpak met plantaardige melk naar keuze nemen en 1 zakje vanillesuiker.

Afdrukken

Griesmeelpudding

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 liter Alpro vanilledrink of 1 liter plantaardige melk en 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram griesmeel
  • 75 gram suiker

Bereidingswijze

  • Breng de vanilledrink of melk aan de kook.
  • Strooi het griesmeel, vanillesuiker (als je dat gebruikt) en de suiker erbij en roer goed door.
  • Breng opnieuw aan de kook en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.
  • Na een minuut of 3 ontstaat er een dikke en gare pap.
  • Spoel de pudding vormpjes om met koud water en vul ze met de griesmeelpudding.
  • Laat ze afkoelen, plaats de deksels er op en zet in de koelkast zodat ze stijf worden.

Afdrukken

Rode bessensaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 200 gram rode bessen
  • 75 gram suiker
  • 1/2 eetlepel maizena

Bereidingswijze

  • Doe de rode bessen in een steelpan.
  • Voeg de suiker en een scheutje water toe.
  • Roer goed door en laat 5 minuten op laag vuur zachtjes koken.
  • Schep de rode bessen in een zeef en duw er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
  • Het pulp dat overblijft kun je eventueel gebruiken in smoothies of baksels.
  • Maak een papje van de maizena met een klein beetje water.
  • Doe de saus weer terug in de pan, voeg het maizenapapje toe en roer goed door.
  • Laat de saus afkoelen.

Dit artikel is deel van de serie retro vegan. Kijk hieronder voor alle delen:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer