Retro vegan #10: vanille rijstdessert + 2 extra smaken

Tijd voor een nieuw deel van deze serie Retro Vegan, waarin ik je laat zien hoe eenvoudig je rijstdessert maakt, ook wel rijstpap of rijstebrij genoemd. Ik ken het zelf vooral nog van ver voor ik veganist werd, van die lekkere zoete vanille toetjes uit de supermarkt. Heerlijk vond ik die!

Dit soort toetjes dus:

Experimentje

Zou dat kunnen, vroeg ik me af: de dessertrijst koken in plantaardige melk met een smaakje? Neemt de rijst dan die smaak aan en behoudt het de kleur van de drank? Het antwoord is: jazeker! Ik probeerde het met 3 smaken: vanille, rode vruchten en chocola. Alle drie zijn ze heel goed gelukt. Verder heb ik me gehouden aan de bereidingswijze van de verpakking van de dessertrijst dus is het eigenlijk geen recept te noemen, maar dus goed om te weten dat plantaardige drinks met smaakje hiervoor heel erg geschikt zijn!

Als basis gebruikte ik natuurlijk dessertrijst, die van Lassie om precies te zijn en deze kun je in de meeste supermarkten kopen.

De vanille is echt de klassieker zoals ik ‘m ken uit de supermarkt, wat mij betreft vrijwel identiek! Hiervoor gebruikte ik de vanilledrink van Alpro.

Voor de roze gekleurde rijstdessert gebruikte ik de drank met rode vruchten van Alpro. Deze vind ik net naar Fristi smaken. Tijdens het bereiden blijft deze smaak behouden. Dit dessert zal vooral bij kinderen in de smaak vallen!

En tenslotte probeerde ik de versie met chocolade met de cacao drink van Oatly.

Koekjes bodem

Om de toetjes een lekkere extra te geven maalde ik wat koekjes fijn in mijn hakmolen en verdeelde deze over de bodems van de bakjes waar ik de toetjes in serveerde. Voor de vanille en chocolade versie gebruikte ik speculoos koekjes en voor de versie met rode vruchten fijngemalen haverkoekjes van het huismerk van AH.

Afdrukken

Retro vegan #10: vanille rijstdessert + 2 extra smaken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 1 portie 1x

Ingrediënten

Scale
  • 50 gram dessertrijst
  • 250 ml. plantaardige melk naar keuze
  • vegan koekjes zoals bijvoorbeeld Speculoos of haverkoekjes, optioneel

Bereidingswijze

  • Doe de dessertrijst en plantaardige melk in een pan en breng aan de kook.
  • Kook voor ongeveer 12 minuten, roer regelmatig door.
  • Maal één of twee koekjes fijn en verdeel de kruimels over de bodem van een bakje of schaaltje. Schep het rijstdessert erover en serveer.
  • Je kunt de desserts ook van tevoren maken. Het kan zijn dat het bij het afkoelen wat droger wordt, voeg dan voor het serveren een scheutje van de plantaardige drink naar keuze toe en roer er goed doorheen.

Dit artikel is deel van de serie retro vegan. Kijk hieronder voor alle delen:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star