Retro vegan #5: rauwe witlofsalade

Bijna net als vroeger zoals mijn moeder regelmatig maakte: salade van rauwe witlof, appel, gekookt ei en slasaus. Ik maakte een plantaardige versie die heel goed smaakt bij gebakken aardappelen met facon (plantaardige bacon) en vegan vissticks. Zalig!

Gebakken aardappelen met facon en vegan vissticks

Kijk hier voor het recept van de gebakken aardappelen met vegan bacon en ui en de vegan vissticks die ik at zijn de zeesticks van het huismerk van Albert Heijn. Betaalbaar en, mits krokant gebakken, hartstikke lekker! Ook vegan en lekker: de vegan vissticks van Quorn en de sticks als vis van Vivera.

Afdrukken

Retro vegan #5: rauwe witlofsalade

Let op: de vegan gekookte eieren hebben een lange bereidingstijd, dus hou daar rekening mee!

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof
  • 1 appel
  • scheutje citroensap
  • 4 plantaardige ‘gekookte eieren’, kijk hier voor het recept
  • 2 eetlepels plantaardige ongezoete yoghurt
  • 2 eetlepels vegan mayonaise, bijvoorbeeld Remia Mayolijn
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Maak de plantaardig gekookte eieren volgens dit recept.
  • Was de witlof en snij in kleine stukjes.
  • Schil de appel en snij in kleine blokjes.
  • Meng de blokjes appel met een scheutje citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Meng de plantaardige yoghurt met de vegan mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng alle ingrediënten met elkaar. Lekker met gebakken aardappelen en vegan vissticks.

Dit artikel is deel van de serie retro vegan. Kijk hieronder voor alle delen:

Nog meer lekkers uit de Hollandse keuken? Wat dacht je van:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer