Vegan Andere Aardappels tuinkruiden-knoflook

Na het veganizen van de bacon-ui variant van de bekende sauzen van Aardappel Anders kreeg ik het verzoek om dat ook voor de tuinkruiden-knoflook te doen. Ik ging aan de slag en het resultaat is heel erg lekker geworden en de volgende keer is de smaak ham-kaas aan de beurt!

Met vegan shoarma en sla

Ik bakte er vegan shoarma (van AH, maar ook van andere huismerken en bijvoorbeeld de Vegetarische Slager vekrijgbaar) bij met wat ui en rode paprika. En ook serveerde ik er ijsbergsla bij met cherrytomaatjes, komkommer en een dressing van 2 eetlepels vegan mayonaise, 2 eetlepels vegan yoghurt, een scheutje water en verse peterselie.

Afdrukken

Vegan Andere Aardappels tuinkruiden-knoflook

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
 • 800 gram aardappelschijfjes, ik gebruikte deze
 • olie, om in te bakken
 • 1 grote ui, gesnipperd
 • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 1 theelepel knoflookpoeder (proef tussendoor, als jij de smaak al voldoende vindt qua knoflook met alleen de teentjes laat deze dan achterwege)
 • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
 • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
 • 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
 • 3 eetlepels bloem
 • 1 pakje plantaardige kookroom zoals Alpro Soja Cuisine
 • 200 ml. groentebouillon
 • 100 gram plantaardige geraspte kaas, ik nam Bedda (verkrijgbaar bij sommige filialen van Jumbo en AH) en wat extra om te bestrooien

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Verhit wat olie in een hapjespan of wok en bak de ui en knoflook een minuutje of 2.
 • Strooi er 3 eetlepels bloem over en bak nog een minuut of 2 mee, roer alles goed door.
 • Voeg de groentebouillon, kookroom, Italiaanse kruiden, peterselie en bieslook toe en meng.
 • Voeg dan de geraspte kaas toe en verwarm een paar minuten mee tot het gesmolten is en de saus wat dikker begint te worden.
 • Vet een grote ovenschaal in en doe de aardappelschijfjes er in.
 • Verdeel de saus en wat extra vegan geraspte kaas erover en bak 35 – 40  minuten in de oven tot het begint te kleuren.
 • Lekker met vegan shoarma en ijsbergsalade.

Nog meer lekkers uit de Hollandse keuken? Wat dacht je van:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

5 reacties

 • Reply Miranda

  Vandaag gemaakt en ik vond het heerlijk!

  9 november 2020 at 20:23
 • Reply Annelie

  Staat nu in de oven! Ik zag dat er 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden bij de ingrediënten staat en dat ik die niet door het mengsel heb gedaan. Had die nog ergens door gemoeten? ‘:-)

  16 februari 2021 at 17:15
  • Reply Suzanne

   Hi Annelie, oops die was ik inderdaad vergeten! Ik heb het erbij gezet. Hopelijk gaat het je alsnog smaken, eet smakelijk alvast!

   16 februari 2021 at 17:25
 • Reply Silvia

  Hoi Suzanne,
  wat een leuke recepten! Ik heb soms ook ineens heimwee naar Aardappel Anders dus ben blij met een vegan alternatief. 😀
  Ik heb 1 vraagje, als keukenkluns, voordat ik het durf te maken. Bloem zo in de pan strooien klinkt voor mij vreemd, ik doe dat nooit. Gaat het niet meteen klonteren en aanbakken dan? En is het doel ervan om de saus te binden? Dan kan ik dat misschien met maizena achteraf doen, daar heb ik meer ervaring mee.

  28 juli 2021 at 12:44
  • Reply Suzanne

   Hi Silvia, leuk om te horen! De bloem strooi je niet direct in de pan maar over de ui en knoflook. Het gaat niet klonteren of aanbakken, inderdaad met als doel om saus te binden. Met maizena heb ik geen ervaring bij dit gerecht.

   28 juli 2021 at 12:49

  reageer

  Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star