Dat was lang geleden: poffertjes! Ik maakte naast deze vegan versie nog 2 varianten met matcha en cacao. Heerlijk!
Poffertjesplaat
Om deze poffertjes te maken gebruikte ik de gietijzeren poffertjesplaat die ik onlangs kocht. Wat een fijne pan!
De matcha poffertjes serveerde ik met granaatapelpitjes, banaan en poedersuiker en de cacao poffertjes met een saus van 1 eetlepel gesmolten kokosolie met 1 theelepel cacaopoeder, cacao nibs en fijngehakte geroosterde hazelnoten.
Vegan poffertjes
- Genoeg voor: 40 stuks 1x
Ingrediënten
- 400 gram bloem
- snufje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 400 ml. plantaardige melk
- 120 gram appelmoes
Bereidingswijze
- Zeef de bloem boven een kom en meng dit met het zout en bakpoeder.
- Voeg de appelmoes toe en giet beetje bij beetje de plantaardige melk erbij.
- Vet de poffertjespan of plaat in en verdeel het beslag over de kuiltjes. Bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin.
- Lekker met een klontje plantaardige boter en poedersuiker.
Notities
Meng voor de matcha poffertjes 1 theelepel matcha poeder door het beslag en voor de cacao poffertjes 1 eetlepel cacaopoeder.
Dit artikel bevat een affiliate link. Dat betekent dat wanneer jij via de link iets koopt (of iets anders op de website van Bol.com) ik daar een klein percentage over krijg. Dat gebruik ik vervolgens weer om wateetjedanwel.nl zo goed mogelijk te laten werken.
2 reacties
Ik heb net gegeten, maar ik krijg er spontaan weer honger van haha!
7 januari 2019 at 19:38Worked like a charm! I did add some sugar to the dough, though, because i didn’t quite like the taste of the self-rising flour, but the recipe is excellent!
7 februari 2020 at 12:10