Vegan bami met saté

Heel lekkere bami met plantaardige saté, minstens zo lekker als de versie van de Chinees! 

Afdrukken

Vegan bami met sate

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 -5 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • 500 gram mie
  • 2 schaaltjes plantaardige kipstukjes, bijvoorbeeld van Vivera
  • 1/2 eetlepel sambal oelek
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1/2 blok tofu
  • kurkuma (geelwortel)
  • kala namak, hoeveelheid naar smaak, zie notities
  • olie, om te bakken
  • 1/4 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes, bijvoorbeeld van Zonnatura
  • 200 gram AH gerookte tofu stukjes
  • pindasaus, zie notities
  • gebakken uitjes
  • cassave crackers

Bereidingswijze

  • Kook  de mie zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Maak de marinade voor de saté door de sambal, sojasaus en sesamolie te mengen. Rijg de kipstukjes aan satéprikkers en leg deze in een platte schaal. Schenk de marinade erover heen en zet in de koelkast.
  • Laat de tofu goed uitlekken, wikkel in een schone theedoek of keukenpapier en leg tussen twee borden met iets zwaars er op en laat een half uurtje staan.
  • Verkruimel de tofu met je handen boven een kom, voeg de kurkuma en kala namak toe en meng.
  • Verhit wat olie in een hapjes- of koekenpan, bak de tofu een minuut of 5 en schep regelmatig op. Zet apart.
  • Snij de prei door de lengte in vieren en vervolgens in dunne reepjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit wat olie in de pan en bak de ui een paar minuten tot het glazig wordt. Voeg de knoflook, prei en gerookte tofu stukjes toe en bak een paar minuten mee.
  • Verkruimel de groentebouillonblokjes en voeg toe.
  • Voeg de eerder gebakken tofu toe en mie toe en verwarm alles goed door.
  • Bak de satéspiezen aan beide kanten in een koekenpan in een klein beetje olie aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de bami met de saté, pindasaus en gebakken uitjes.
  • Lekker met cassave crackers.

Notities

  • Kala namak, ook wel zwart zout genoemd geeft gerechten een smaak en geur die op ei lijkt. Wat het precies is en waar je het kunt kopen kun je in dit artikel lezen.
  • De pindasaus kun je zelf maken naar bijvoorbeeld dit recept. Je kunt ook voor kant en klaar kiezen, zoals de satésaus van Remia. Kijk hier voor een overzicht van vegan opties.

Trefwoorden: vegan, veganistisch, bami, saté

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Mariëlle

    Mmm! Ik heb mijn buikje nog vol van het diner vandaag, maar dit ziet er héél goed uit!

    14 januari 2019 at 20:23
  • reageer