Ingrediënten onder loep #2: kala namak

In deze serie ingrediënten onder loep behandel ik steeds een ander ingrediënt dat veel wordt gebruikt in de veganistische keuken. In het eerste deel stonden edelgistvlokken centraal en in dit tweede deel ga ik je meer vertellen over kala namak. 

Kala nawat?

Kala namak! Dit wordt ook wel zwart zout genoemd en is afkomstig uit India. Het is een uitkomst voor veganisten die de beleving en smaak van ei missen, want het ruikt en smaakt  zwavelachtig, wat veel op ei lijkt! Hoewel de naam doet vermoeden dat dit zout zwart van kleur is, is dit niet zo. Het is soms roze gekleurd en soms grijs en vaak een mix van deze twee.

Waar kun je het kopen?

Kala namak kun je in sommige bio supermarkten kopen zoals deze bij Ekoplaza:

Ook is het te koop in sommige toko’s en natuurlijk online.

Hoe gebruik je het?

Dat hangt af van wat je er mee wil maken, maar je hebt maar een klein beetje nodig om je gerecht of snack al naar ei doen te laten ruiken en smaken. A little goes  a long way dus!

Wat kan ik er mee maken?

Een heleboel! Ik heb er al aardig wat mee gemaakt, zoals gekookte en gebakken eieren, roerei, quiche, eiersalade en meer. Kijk hieronder maar wat voor lekkers zoal!

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Susie

    Ze verkopen kala namak niet meer in de markthal bij de toko. Ben er zelf laatst nog langs geweest.

    19 juni 2018 at 15:10
    • Reply Suzanne

      Dank je wel Susie! Ik was er vanmorgen en inderdaad, het ligt er niet meer. Ik heb het meteen aangepast.

      20 juni 2018 at 13:26

    reageer