Tofu omelet recept + video

Onlangs verscheen er bij AH een plantaardige omelet in het assortiment op basis van tofu. Zoals je in dit artikel en in deze video kon zien, vind ik die heerlijk! Ik heb nu een eigen versie gemaakt, geïnspireerd op de AH tofu omelet. En die is ook waanzinnig lekker!

Video

Vegan omelet

Al eerder maakte ik vegan omelet op verschillende manieren. Zo maakte ik een versie met kikkererwtenmeel:

En een boerenomelet op basis van silken tofu oftewel zijdentofu:

Beiden heel lekker, maar ik moet eerlijk zeggen dat deze versie met tofu mijn favoriet is! Heel makkelijk te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Afdrukken

Tofu omelet

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 stuks 1x
Scale

Ingrediënten

  • 1/2 blok tofu, dat is ongeveer 185 gram (ik nam deze)
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1 theelepel kala namak, zie notities
  • 2 theelepels bloem
  • olie, om te bakken

Bereidingswijze

  • Laat het blok tofu iets uitlekken. Niet teveel: het is de bedoeling dat de plakjes tofu vochtig zijn zodat de specerijen er aan blijven plakken.
  • Meng de kurkuma met kala namak en het bloem en strooi over een bord.
  • Verhit wat olie in een koekenpan.
  • Snij de tofu in ongeveer 6 dunne plakken en wentel ze aan beide kanten door het mengsel.
  • Bak de plakjes tofu voor ongeveer 1 á 2 minuten per kant goudbruin.
  • Lekker op geroosterd bruin brood met fijngeprakte avocado en everything but the bagel seasoning.

Notities

  • Kala namak, ook wel zwart zout genoemd, geeft gerechten een geur en smaak die op ei lijkt. Lees er hier meer over.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

5 reacties

  • Reply femke

    WOW, net gemaakt en echt heel erg lekker. Ik had geen bloem, maar met kikkererwtenmeel was het ook lekker.

    8 oktober 2020 at 12:25
  • Reply Renée

    Staat dus nu elk weekend op het lunchmenu! Fantastisch, mijn man is geen vegan en mist af en toe een eitje en dit is echt een geweldig alternatief. Bedankt

    2 november 2020 at 21:34
    • Reply Suzanne

      Wat leuk om te horen! 🙂

      3 november 2020 at 11:32
  • Reply Jos

    Ik ben geen vegan/vegetariër echter eet ik zo min mogelijk dierlijke producten. Ook volg ik je blog met plezier om nieuwe dingen te proberen en recepten uit te testen. Ik heb speciaal Kala Namak aangeschaft voor dit recept en het heeft inderdaad mega veel invloed en lijkt super veel op echt ei. Dat zwavelachtige is geweldig. Dankjewel, leuk recept en ik ga het vaker maken 🙂

    8 november 2020 at 16:22
  • Reply Anne

    Ik heb hier vorige week nadat ik je recept ontdekte de hele week mee geluncht. Zo simpel en snel! Smaakt echt heel goed en lijkt op omelet. Ik gebruik wel de helft van het zout, misschien een tip voor wie ook niet zo van te zout houdt 🙂

    23 november 2020 at 10:10
  • reageer