Tofu omelet recept + video

Onlangs verscheen er bij AH een plantaardige omelet in het assortiment op basis van tofu. Zoals je in dit artikel en in deze video kon zien, vind ik die heerlijk! Ik heb nu een eigen versie gemaakt, geïnspireerd op de AH tofu omelet. En die is ook waanzinnig lekker!

Video

Vegan omelet

Al eerder maakte ik vegan omelet op verschillende manieren. Zo maakte ik een versie met kikkererwtenmeel:

En een boerenomelet op basis van silken tofu oftewel zijdentofu:

Beiden heel lekker, maar ik moet eerlijk zeggen dat deze versie met tofu mijn favoriet is! Heel makkelijk te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Afdrukken

Tofu omelet

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 stuks 1x
Scale

Ingrediënten

  • 1/2 blok tofu, dat is ongeveer 185 gram (ik nam deze)
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1 theelepel kala namak, zie notities
  • 2 theelepels bloem
  • olie, om te bakken

Bereidingswijze

  • Laat het blok tofu iets uitlekken. Niet teveel: het is de bedoeling dat de plakjes tofu vochtig zijn zodat de specerijen er aan blijven plakken.
  • Meng de kurkuma met kala namak en het bloem en strooi over een bord.
  • Verhit wat olie in een koekenpan.
  • Snij de tofu in ongeveer 6 dunne plakken en wentel ze aan beide kanten door het mengsel.
  • Bak de plakjes tofu voor ongeveer 1 á 2 minuten per kant goudbruin.
  • Lekker op geroosterd bruin brood met fijngeprakte avocado en everything but the bagel seasoning.

Notities

  • Kala namak, ook wel zwart zout genoemd, geeft gerechten een geur en smaak die op ei lijkt. Lees er hier meer over.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply femke

    WOW, net gemaakt en echt heel erg lekker. Ik had geen bloem, maar met kikkererwtenmeel was het ook lekker.

    8 oktober 2020 at 12:25
  • reageer