Recepten

Tonga toast met aardbeien compote

Tonga toast met aardbeien compote

Al jarenlang staat er een heel populair item op het menu van één van de resort restaurants in Walt Disney World in Florida genaamd Tonga Toast. En als je me langer volgt weet je dat dat mijn lievelingsplek op aarde is. Zoveel magie daar, zoveel mooie herinneringen. Maar op de ...
Lees verder
Romige komkommersalade

Romige komkommersalade

Deze komkommersalade is heerlijk romig, perfect voor bij de barbecue! In een handomdraai klaar met maar een paar ingrediënten. Maak deze salade vooral de dag voordat je 'm wil eten, want na een nachtje in de koelkast smaakt het nog lekkerder wanneer alles de tijd heeft gekregen om in te ...
Lees verder
Vegan asperge quiche

Vegan asperge quiche

Deze heerlijke quiche maakte ik met witte en groene asperges en hartige smaakmakers zoals plantaardige witte kaasblokjes en hummus. Lekker met een groene salade als zomerse maaltijd! ...
Lees verder
Vegan roze koeken met rabarberglazuur

Vegan roze koeken met rabarberglazuur

Onlangs heb ik weer eens roze koeken gemaakt! Deze keer met appelmoes als ei vervanger en rabarber verwerkt in het glazuur, getopt met vrolijk gekleurd unicorn strooisel! ...
Lees verder
Vegan BBQ

Vegan BBQ

Onlangs hebben we de barbecue sinds lange tijd weer aangestoken! Ik maakte allerlei lekkers voor op en bij de barbecue. Ik liet al eerder één en ander voorbij komen, hierbij alles wat op mijn bord lag op een rij en allerlei extra lekkere suggesties, zowel zelfgemaakt als uit de winkel! ...
Lees verder
Gegrilde tomaten van de BBQ met vegan mozzarella, pesto en pijnboompitjes

Gegrilde tomaten van de BBQ met vegan mozzarella, pesto en pijnboompitjes

Een heerlijk bijgerecht dat je deels maakt op de barbecue. De vegan mozzarella kun je in de winkel kopen, maar het is veel lekkerder om zelf te maken én eenvoudiger dan je zou denken ...
Lees verder
Reuzebonensalade

Reuzebonensalade

Dit gerecht maakte mijn vader vroeger regelmatig, maar dan met tonijn uit blik erdoor. Heerlijk was dat! Ik besloot het net als de gemarineerde vleestomaten na te maken. Zo lekker als mijn vader het maakte zal het helaas nooit worden, maar het komt wel heel dicht bij in de buurt! ...
Lees verder
Retro vegan #3: chocolade roomtoetje

Retro vegan #3: chocolade roomtoetje

Vroeger aten we thuis altijd een toetje na het eten. Soms een schaaltje dubbelvla of yogurt met suiker en af en toe ook iets waar ik dol op was: roomtoetjes. Je weet wel, van die plastic bekers gevuld met vanille of chocoladepudding en getopt met een laagje slagroom. Ze zijn ...
Lees verder
Vegan gevulde koeken

Vegan gevulde koeken

Gevulde koeken: daarvoor kreeg ik al vaker het verzoek om een vegan versie van te maken. Het stond dus op mijn lijstje tot ik de verse gevulde koek rook die Fabien vorige week bij de banketbakker kocht. Het water liep me in de mond en ik besloot meteen om een ...
Lees verder
Vegan Fast Food Friday #20: goulash kroketten

Vegan Fast Food Friday #20: goulash kroketten

Deze keer maakte ik voor deze serie vegan fast food Friday plantaardige goulash kroketten! Het is even wat werk en je maakt ze het beste de dag voor je ze wil eten, want de vulling heeft de tijd nodig om op te stijven in de koelkast. Maar zal het waard ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: