Recepten

Plantaardige yoghurt bowl met pindakaas en chocolade

Plantaardige yoghurt bowl met pindakaas en chocolade

Een heerlijk ontbijtje dat bestaat uit plantaardige yoghurt met pindakaas en maple syrup getopt met een knapperig laagje chocolade, pinda's en gepofte quinoa ...
Lees verder
Vegan Fast Food Friday #26: cheeseburger gyoza

Vegan Fast Food Friday #26: cheeseburger gyoza

Gyoza's zijn Japanse kleine gevulde deegpakketjes, ook wel dumplings genoemd. Het deeg is dun en elastisch en worden gevuld met bijvoorbeeld gehakt of groenten. Voor deze Vegan Fast Food Friday maakte ik een heerlijke twist die is geïnspireerd op de cheeseburger. Dit is een ontzettend lekker hapje dat ook lekker ...
Lees verder
Rode linzen omelet

Rode linzen omelet

Een poosje geleden heb ik roze linzen wraps ontdekt. Die zijn zo makkelijk om te maken en zo superlekker. Het enige dat je nodig hebt zijn gedroogde rode linzen en water of groentebouillon. Even pureren, bakken als pannenkoekjes en klaar! Toen er laatst eentje wat dikker was uitgevallen bedacht ik ...
Lees verder
Vegan chocoladerotsjes met sinaasappelsmaak

Vegan chocoladerotsjes met sinaasappelsmaak

Zo eenvoudig maar zo lekker: pindarotsjes! Ze zijn er in de supermarkt in vegan versie verkrijgbaar in de smaak puur van het Jumbo huismerk. Lekker, maar eerlijk? Ik vind ze vaak zo massief. Liever maak ik ze zelf en dan wat platter, letterlijk makkelijker te behappen. En natuurlijk is het ...
Lees verder
Witte kool pizza's

Witte kool pizza’s

Je hebt vast wel eens van steaks van witte kool gehoord. Hartstikke lekker en gezond en heel makkelijk om te maken zoals je hier al kon zien! Dit keer maakte ik er pizza's van door ze te beleggen met onder andere plantaardige kaas en vegan chorizo ...
Lees verder
Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

Deze combinatie pakte zo goed uit, zo eenvoudig maar wat een smaakexplosie! Toast met een laagje hummus, rucola en romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm. Binnen 10 minuten op tafel en lekker als lunch of met een kop soep erbij als avondmaaltijd. Eet smakelijk! ...
Lees verder
Vegan Fast Food Friday #25: broodje bal met pindasaus

Vegan Fast Food Friday #25: broodje bal met pindasaus

Vandaag heb ik een heerlijk broodje gemaakt: een broodje bal met pindasaus. Helemaal vegan uiteraard! Met frisse schijfjes komkommer en krokante gebakken uitjes. Hier eet je je vingers bij op! ...
Lees verder
Vegan Koningsdag hapjes

Vegan Koningsdag hapjes

Nog even en het is weer Koningsdag! Daar horen natuurlijk oranje gekleurde hapjes bij. Ik heb er een paar gemaakt die hartstikke lekker zijn! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #36: croissant wafels

TikTok ontdekkingen #36: croissant wafels

In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Deze keer probeerde ik de hack om croissantdeeg uit blik om te toveren tot wafels. Dat is zo goed gelukt en voor herhaling vatbaar! Ik maakte een hartige en zoete variant ...
Lees verder
Spring rolls met spicy pinda dip

Spring rolls met spicy pinda dip

Spring rolls zijn loempia's, maar dan gemaakt met rijstvellen in plaats van deeg. Je kunt eindeloos combineren met verschillende soorten groenten! ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: