Internationale pizza party dag 20 mei 2022
Er is tegenwoordig zo'n beetje overal een dag voor: zo ook de dag van de pizza! Op 20 mei staat de pizza in de spotlights en dat leek me een mooie gelegenheid om het archief in te duiken je de lekkerste vegan pizza recepten te laten zien ...
Lees verder
Lees verder
De 10 lekkerste vegan recepten met hummus
Vandaag is het International Hummus Day! Een mooie aanleiding om de lekkerste vegan recepten met deze heerlijke kikkererwtenpuree op een rij te zetten. Wat is jouw favoriet? ...
Lees verder
Lees verder
TikTok ontdekkingen #31: chocolade-pindakaas rijstwafels
In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Deze keer een eenvoudige maar oh zo lekkere: een soort Snickers achtige reep gemaakt met rijstwafels, pindakaas en chocolade! ...
Lees verder
Lees verder
Fairtrade Original kruidenmixen uit de Sri Lankaanse en Indiase keuken
Fairtrade Original heeft twee nieuwe plantaardige kruidenpasta's gelanceerd: de Sri Lankaanse Colombo Curry kruidenpasta en de Indiase Butter Chicken kruidenpasta. Ik heb deze pasta's geprobeerd en in dit artikel lees je hoe je zelf deze heerlijke gerechten maakt ...
Lees verder
Lees verder
Vegan Yakisoba
Heb je wel eens gehoord van Yakisoba? Dat is een Japans roerbakgerecht en het betekent letterlijk gebakken noedels. Ik heb het onlangs voor het eerst gemaakt en vind het zo heerlijk! Uiteraard is deze versie helemaal vegan! ...
Lees verder
Lees verder
TikTok ontdekkingen #29: honey sriracha bagels
In deze serie probeer ik foodhacks en bijzondere combinaties op het gebied van eten en drinken die ik voorbij zag komen op TikTok. Met deze keer een bagel belegd met zoet en pittig: namelijk honing en sriracha! ...
Lees verder
Lees verder
Vegan Hollandse pot #2: groentesoep met ballen
Net als vroeger maar dan helemaal plantaardig: groentesoep met ballen! Deze soep is ideaal om restjes groenten mee op te maken, probeer bijvoorbeeld ook eens courgette en broccoli ...
Lees verder
Lees verder
Vegan Hollandse pot #1: poffertjes
Deze nieuwe serie met typische Hollandse recepten maar dan vegan trap ik af met een heerlijk gerecht: poffertjes! Wie lust ze niet? Ik ben er echt dol op en heb een heerlijke vegan versie gemaakt. Het ei wordt vervangen door een ingrediënt dat je niet snel zou verwachten ...
Lees verder
Lees verder
Pistache pesto
Dit is een heerlijk alternatief voor klassieke pesto met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. In plaats van pijnboompitten gebruik je pistachenoten en de Parmezaanse kaas wordt vervangen door edelgistvlokken. Heel lekker door de pasta! ...
Lees verder
Lees verder
Broodje vegan eispread met bacon
Dit zalige broodje pakte zo goed uit: vegan spread die ik omtoverde tot eispread belegd met onder andere plantaardige bacon. De spread maak je in nog geen minuut en is zo smaakvol. Dit is een blijvertje! ...
Lees verder
Lees verder