Tomaten plaattaart

Deze plaattaart met tomaten en een knapperige korst met Everything but the bagel seasoning is makkelijk om te maken en zo ontzettend lekker! Mocht je het nog niet kennen, Everything but the bagel seasoning is een mengsel van onder andere ui, knoflook en sesamzaadjes. Het smaakt geweldig samen met de tomaat!

Everything but the bagel seasoning

Dit mengsel kun je in de winkel kopen, onder andere hier:

  • Cornish Sea Salt Co Everything bagel bij Albert Heijn
  • Badia Everything bagel bij sommige Aziatische supermarkten

Je kunt het ook zelf maken. Lees er hier meer over en bekijk het recept!

Bladerdeeg

De meeste soorten koelverse bladerdeeg zijn vegan zoals:

  • AH vers bladerdeeg
  • Jumbo vers bladerdeeg
  • Schär glutenvrij bladerdeeg (Jumbo diepvries afdeling)
  • Tante Fanny vers bladerdeeg (Dirk, Dekamarkt, Picnic)
  • Donaustrudel bladerdeeg (Ekoplaza)

Plantaardige crème fraîche

Ik gebruikte voor deze plaattaart de plantaardige variant van AH Terra.

Plantaardige feta of witte kaas

Hier zijn verschillende varianten van, zoals:

  • AH Terra plantaardige witte plak
  • Jumbo plantaardige witte plak
  • Violife Greek White
Afdrukken

Tomaten plaattaart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 3 á 4 tomaten naar keuze
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gram plantaardige crème fraîche
  • 50 gram plantaardige witte kaas/feta
  • 1 eetlepel plantaardige melk
  • 2 eetlepels Everything but the bagel seasoning
  • pijnboompitten
  • een paar blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de tomaten in dunne plakken en leg ze tussen een paar vellen keukenpapier of schone theedoek voor een kwartiertje om er vocht aan te onttrekken.
  • Meng de plantaardige crème fraîche met de plantaardige witte kaas/feta in een hakmolen of keukenmachine tot een egaal mengsel.
  • Rol het bladerdeeg uit en snij met een scherp mes een rechthoek in het deeg van ongeveer 2 cm. van de rand.
  • Verdeel het crème fraîche/kaas mengsel over het oppervlakte binnen de inkeping met de bolle kant van een lepel of spatel en strijk glad.
  • Bestrijk de rand van het bladerdeeg met de plantaardige ongezoete melk en bestrooi met de Everything but the bagel seasoning.
  • Bak de plaattaart in ongeveer 20 – 25 minuten goudbruin in de oven.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Knip de blaadjes verse basilicum in sliertjes en verdeel deze samen met de geroosterde pijnboompitten over de plaattaart.
  • Snij in stukken en serveer.
  • Enkele dagen houdbaar in de koelkast in een goed afgesloten vershouddoos.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star