
TikTok ontdekkingen #29: honey sriracha bagels
In deze serie probeer ik foodhacks en bijzondere combinaties op het gebied van eten en drinken die ik voorbij zag komen op TikTok. Met deze keer een bagel belegd met zoet en pittig: namelijk honing en sriracha! ...
Lees verder
Lees verder

Vegan Hollandse pot #2: groentesoep met ballen
Net als vroeger maar dan helemaal plantaardig: groentesoep met ballen! Deze soep is ideaal om restjes groenten mee op te maken, probeer bijvoorbeeld ook eens courgette en broccoli ...
Lees verder
Lees verder

Vegan Hollandse pot #1: poffertjes
Deze nieuwe serie met typische Hollandse recepten maar dan vegan trap ik af met een heerlijk gerecht: poffertjes! Wie lust ze niet? Ik ben er echt dol op en heb een heerlijke vegan versie gemaakt. Het ei wordt vervangen door een ingrediënt dat je niet snel zou verwachten ...
Lees verder
Lees verder

Pistache pesto
Dit is een heerlijk alternatief voor klassieke pesto met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. In plaats van pijnboompitten gebruik je pistachenoten en de Parmezaanse kaas wordt vervangen door edelgistvlokken. Heel lekker door de pasta! ...
Lees verder
Lees verder

Broodje vegan eispread met bacon
Dit zalige broodje pakte zo goed uit: vegan spread die ik omtoverde tot eispread belegd met onder andere plantaardige bacon. De spread maak je in nog geen minuut en is zo smaakvol. Dit is een blijvertje! ...
Lees verder
Lees verder

Chocolade dadels
Tover medjool dadels om tot heerlijke chocolaatjes! In dit artikel laat ik je drie ideetjes zien om te vullen, maar de variaties zijn eindeloos ...
Lees verder
Lees verder

Vegan pastasalade
Dit is een heerlijke vegan pastasalade die je heel goed een dag of twee van tevoren kunt maken, dan trekken de smaken nog beter in. Ook ideaal om mee te nemen als lunch to go of bij een picknick! ...
Lees verder
Lees verder

Witte asperges met alles er op en eraan, the vegan way!
Witte asperges met botersaus en peterselie, krieltjes, ham en gekookte eieren. Kan dat vegan? Jazeker! Van dit echt Hollandse voorjaarsgerecht maakte ik een heerlijke plantaardige versie. Het is even wat werk, maar dat is het zeker waard! ...
Lees verder
Lees verder

Vegan saucijzenbroodjes
Deze saucijzenbroodjes zijn een perfect voorbeeld om aan te geven dat je als veganist echt niets hoeft te missen. Dit broodje zal in de smaak vallen bij jong en oud, ze zijn zo lekker! Maak ze gerust een dag van tevoren, alleen even opwarmen in de oven en smullen maar ...
Lees verder
Lees verder

Paaseitjes bark
Voor de paasdagen heb ik een heerlijk ideetje voor je: chocolade bark met paaseitjes! Bark is het Engelse woord voor schors trouwens, niet te verwarren met barf, wat een heel andere betekenis heeft. Hoe dan ook, je kunt hier volop mee variëren met wat je hebt liggen aan chocolade en ...
Lees verder
Lees verder