Pad Krapow

Ik maakte een heerlijke plantaardige versie van het populaire Thaise wokgerecht Pad Krapow. Ik gebruikte hiervoor de vegan oestersaus van Megachef, deze is glutenvrij en geeft een lekkere hartige smaak aan je gerecht.

De vegan oestersaus is gemaakt van teak-gerookte Shiitake paddenstoelen en heel geschikt voor een wokgerecht als deze, maar ook voor stoven en marineren. Omdat het gemaakt wordt van hoogwaardige ingrediënten hoef je maar een beetje te gebruiken voor veel smaak.

Voor bij de Pad Krapow maakte ik een komkommersalade met een perfecte balans van fris, zoet en scherp. Deze past perfect bij de Pad Krapow en maakte ik met de Smooth Sweet Chilisaus van Megachef. Deze heeft een balans van zoet, zuur en pittig en kun je ook gebruiken als dipsaus of om te marineren. En ook deze is vanaf deze week verkrijgbaar bij Albert Heijn!

Pad Krapow wordt traditioneel gemaakt met gehakt. Ik heb dit vervangen door plantaardig gehakt, je kunt ook tofu verkruimelen en dat gebruiken op dezelfde manier. Ook wordt er vaak een gebakken ei bij geserveerd. Ik bakte mijn heerlijke tofu omeletjes erbij en dit pakte zo goed uit! Het makkelijke recept hiervoor kun je hier vinden.

Een belangrijk ingrediënt voor Pad Krapow is Thaise basilicum. Dit kun je kopen in de Aziatische supermarkt, probeer aan Holy Thai basil te komen. Lukt dit niet, volstaat sweet Thai basil (die ik gebruik) ook.

Afdrukken

Pad Krapow

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 sjalot
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rawit pepers (kleine rode pepertjes)
  • olie, om te bakken
  • 1 schaal kneedbaar plantaardig gehakt
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 100 gram sperziebonen, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels Megachef vegan oestersaus
  • 1 theelepel suiker
  • handje Thaise basilicum

Bereidingswijze

  • Meng de sjalot, knoflook en pepertjes in een hakmolen. Bak een minuutje in wat olie in een koekenpan en voeg het plantaardige gehakt toe. Breek met een houten spatel in stukjes en bak tot het gehakt begint te kleuren.
  • Voeg de paprika en sperzieboontjes toe en bak een paar minuutjes mee.
  • Meng sojasaus met vegan oestersaus en suiker en voeg dit toe aan het gehaktmengsel en bak een minuutje mee.
  • Scheur de basilicum in stukjes en voeg toe aan het gehaktmengsel en bak tot de basilicum is geslonken.
  • Serveer met rijst, tofu omeletjes en komkommersalade.

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Mega Chef.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star