Winkelen in Duitsland – mijn favoriete winkels en supermarkten

Vind jij het ook zo heerlijk om te struinen door supermarkten, drogisterijen en andere winkels over de grens? Daar hebben ze net even wat andere producten en in een land als Duitsland kijk je je ogen uit naar het bijzondere vegan aanbod. Ik dit artikel deel ik welke winkels ik graag bezoek en wat ik er zoal koop!

Winkelen in Duitsland

Ongeveer twee keer per jaar ga ik met Fabien een dagje winkelen in Duitsland. Dat klinkt verder dan het is: vanaf Rotterdam zit je in anderhalf uur rijden in Kleve, dat ligt net over de grens bij Nijmegen. Daar kun je heel goed shoppen! Ook komen we graag in Kranenburg, dit ligt tussen de grens bij Nijmegen en Kleve in. In veel gevallen zijn producten wat goedkoper dan in Nederland vanwege het verschillende btw tarief. Dit is niet altijd zo, maar voor drogisterij artikelen sowieso! Ook is het vegan aanbod enorm, zowel op food als non-food gebied. En daarbij is het gewoon leuk om in een heel andere omgeving te zijn, zorgt voor een instant vakantiegevoel! Eén nadeel en iets waar je rekening mee moet houden: op zondag zijn vrijwel alle winkels gesloten.

Dit is een gedeelte van de boodschappen die ik onlangs heb gekocht in verschillende Duitse supermarkten. Een aparte shoplog hiervan volgt nog!

Kleve

Vanuit Rotterdam is het ongeveer anderhalf uur rijden met een afstand van ongeveer 115 kilometer.

DM Drogisterij

Aan de Emmericher straße vind je een filiaal van de bekende Duitse drogisterij keten DM. Bij DM kun je terecht voor een zeer ruim assortiment aan drogisterij artikelen. Deze zijn in veel gevallen veel goedkoper dan in Nederland! Tip: doe voorwerk en kijk op de website wat er allemaal te koop is. Je kunt de optie vegan selecteren en je zal je verbazen over zowel het aanbod als de prijzen!

Extra tip: koop tijdens het winkelen iets voor honden of katten. Of allebei. Na de kassa’s staat er bij de uithang namelijk een inleverstation voor dierenvoeding en dat gaat naar de dieren in een nabij gelegen opvang!

DM
Emmericher straße 237b
47533 Kleve

TEDI

Bij TEDI vind je een assortiment aan producten voor in en om het huis. Het is een beetje te vergelijken met de Action, het is er ook heel goedkoop! Zelf kom ik er graag voor serviesgoed en leuke decoraties voor in huis. Als je graag knutselt kun je hier behoorlijk los gaan. Het assortiment aan hobby artikelen is ruim en ook vind je er veel bakartikelen!

TEDI
Steinstraße 5
47533 Kleve

KiK

De KiK is een beetje te vergelijken met Wibra. Veel heel betaalbare kleding voor jong en oud en heel veel artikelen voor in en rondom het huis en zaken als speelgoed. Ik vind vooral de seizoensartikelen de moeite waard. Geen heel bijzondere winkel vind ik, maar omdat hij zo pal naast de DM en TEDI zit is het een kleine moeite even binnen te lopen. In Nederland zijn er ook filialen van, dus wellicht ben je al bekend met deze winkel.

KIK
Steinstraße 8-10
47533 Kleve

Rommelmarkt

En als je er dan toch bent, pal naast de KiK is een soort rommelmarkt in een pand gevestigd. Hier vind je werkelijk van alles en je kijkt je ogen uit: van vloer tot plafond staan er allerlei objecten uitgestald voor een prikkie.

Lidl

Het aanbod van Lidl in Duitsland is heel anders dan die wij kennen in Nederland. Er zijn veel meer vegan producten verkrijgbaar en niet tijdelijk zoals vaak hier het geval is, maar vast in het assortiment. Zo kwam ik op de broodafdeling twee soorten vegan muffins tegen en allerlei vegan snoep en chocolade. Ook kocht ik er het Duitse gerecht spätzle en maultashen, allebei vegan en koelvers.

Lidl
Van-den-Bergh-straße 60 – 62
47533 Kleve-Kellen

Kaufland

In Kleve zijn twee filialen van de Duitse supermarktketen Kaufland. Onze favoriet is die aan de Olmerstraße. Bij Kaufland kun je terecht voor behoorlijk veel vegan producten, al vind je qua vleesvervangers bij de supermarkten verderop in dit artikel veel meer.

Kaufland groter filiaal
Olmerstraße 1
47533 Kleve

Kaufland kleiner filiaal
Flutstraße 81
47533 Kleve

Winkelcentrum Hoffmann-Allee

In Kleve vind je ook een winkelcentrum met veel gratis parkeergelegenheid. De winkels zijn in een U-vorm naast elkaar gelegen en is de moeite waard om te bezoeken. Je vind hier ook een filiaal van DM en Aldi. Favoriet is supermarkt Edeka. Dat is een wat duurdere supermarkt, maar met een duizelingwekkend groot koelvers vegan aanbod. Koeling na koeling vol vleesvervangers en plantaardige maaltijden, wat een keuze!

Ekeda 
Hoffmann-Allee 35
47533
Kleve

Bio Markt Kleve

Op loopafstand van het winkelcentrum is een biologische supermarkt gelegen. Heel prijzig, maar leuk om een kijkje te nemen. Ze verkopen er ook verse broden en als ik het goed heb ook vegan gebak.

Biomarkt Kleve
Hoffmannallee 36a
47533 Kleve

McDonalds Kleve

Een misschien niet voor de hand liggende tip op een vegan blog, maar ik vind McDonalds in Kleve de moeite waard: in tegenstelling tot in Nederland hebben ze daar wel vegan opties op het menu en lekkere ook: vegan burger, vegan apfeltasche (de krokante warme appelbuidel die vroeger in Nederland ook verkocht werd) en vegan appeltaart (bij McCafé).

Kranenburg

Tussen de grens bij Nijmegen en Kleve in ligt Kranenburg. Hier vind je een aantal grote winkels naast elkaar met veel gratis parkeergelegenheid. Onze favoriete stops zijn de supermarkten Penny, Rewe en Aldi. Ook is er een filiaal van DM, maar deze is een stuk kleiner dan die in Kleve. En tenslotte is het de moeite om Müller te bezoeken, dit is een grote drogisterij met allerlei food artikelen waaronder veel vegan. Wel iets duurder dan DM!

Penny

Penny is vooral de moeite om te bezoeken vanwege de lijn Food for Future met heel betaalbare vegan producten, zoals plantaardige kaas en diepvriespizza. Op de website van Penny kun je het aanbod bekijken. Deze winkel doet denken aan Aldi en Lidl.

Penny
Großen Haag 10
47559 Kranenburg

Rewe

Rewe is ook een supermarkt die de moeite is om te bezoeken. Wat luxer en duurder qua prijs, maar met een mooi aanbod aan vegan producten. Zo hebben ze meterslange koelingen vol vegan producten, onder andere van het merk Veganz. Ik kocht er bijvoorbeeld plantaardige gerookte zalm van dit merk, heel benieuwd naar! Hoe deze smaakt lees je binnenkort in een aparte shoplog.

Rewe
Großen Haag 6
47539 Kranenburg

Müller

De winkel Müller is een grote drogisterij met veel non-food producten zoals kantoorartikelen en producten voor huisdieren. Het is niet zo hip en voordelig als DM, maar wel een bezoekje waard. Ze hebben behoorlijk vegan producten, zo kocht ik hier vegan Lindt chocolade!

Müller
Großen Haag 8
47559 Kranenburg

Aldi Süd

Van Aldi vind je op dit terrein ook een filiaal, een middelgrote. Leuke producten die ik tegenkwam: op de broodjesafdeling (dus die je zelf kunt pakken) is een vegan pizzabroodje verkrijgbaar voor € 0,99 cent. En ze hebben er lekkere koelverse vegan tortellini!

Aldi Süd
Großen Haag 7
47559 Kranenburg

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Noëllah

  Zeker en zeker niet vergeten netto , real ,zeker de moeite ,ik ga daar vooral voor katten eten , perfect fit , purina , HEEL goedkoop beter dan in België en cola zero 🤩

  2 december 2022 at 09:05
 • Reply Dennis

  Helaas is met name de Penny voor vegan producten achteruit gegaan. Ze hebben nog wel verscheidene dingen, maar veel van wat ze bij de opening hadden is uit het assortiment verdwenen. De Rewe heeft wel nog altijd het nodige en is in Kranenburg zeker mijn favoriete supermarkt.

  1 april 2024 at 19:13
 • reageer