Vegan opties in de Efteling

Afgelopen vrijdag was het eindelijk weer zo ver: een bezoek aan mijn favoriete pretpark in Nederland samen met Fabien. We gingen naar De Efteling! Wat heb ik daar veel mooie herinneringen, al sinds jonge leeftijd kom ik er graag. Hoe zit het eigenlijk met de vegan opties in de eetgelegenheden? Ik zet de opties die mij bekend zijn en die ik na navraag doorkreeg van de Efteling voor je op een rij!

Chips op een stokje

Bij De Eigenheymer kun je terecht voor een gefrituurde aardappelsnack, oftewel chips op een stokje in de smaken zout, BBQ en paprika. Een gewoon formaat kost € 2,60 en een XXL kost € 3,60. De Eigenheymer kun je vinden op het Ton van de Ven Plein tegenover Station de Oost en op het Steenbokplein.

Curry

Aan de voet van de attractie de Pagode is het gelijknamige restaurant gelegen waar je terecht kunt voor vegan curry met tofu en rijst of noodles.

Ik koos voor de gekruide rijst die als nasi wordt aangeduid. Je kunt ook kiezen voor witte rijst of noodles. Ik vond de curry erg lekker! Wel prijzig voor € 8,50 maar het voor een keer wel waard.

Maaltijdsalade

Bij Panorama Selfservice, Het Witte Paard en De Octopus kun je deze vegan maaltijdsalade met olijven, ui, walnoot, appel, zongedroogde tomaat kopen voor € 7,00.

Friet met saus

Bij de Smulpaap, de Hongerige Machinist in Station de Oost en in De Steenbok is friet verkrijgbaar met verschillende vegan sauzen waaronder vegan mayonaise.

Pasta met tomatensaus

Deze is verkrijgbaar bij De Octopus. Je kunt daar zelf je pasta samenstellen voor € 10,00.

Verse fruitsappen, verse fruitsalades en smoothies

Deze zijn verkrijgbaar bij Het Witte Paard, In den Gelaarsde Kat, Gulden Gaarde, Panorama Selfservice, Verse Oogst en Octopus.

Nachos met salsa saus

Op het Piraña Plein kun je bij de Piraña bar terecht voor nachos met salsa saus voor € 3,95.

Vegan Magnum

Op diverse plekken in het park waar ijs wordt verkocht is ook de vegan Magnum Classic verkrijgbaar.

Vraag ter plekke om de opties

En tenslotte liet de Efteling mij weten dat het aan te raden is ter plekke om de actuele mogelijkheden te vragen. Hoe dan ook, zoals je ziet is het zeker mogelijk om als veganist wat te eten en drinken in dit mooie pretpark!

Aanvullingen?

Heb jij een aanvulling voor deze lijst? Deel het hieronder in de reacties!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

5 reacties

 • Reply Marloes

  Leuk dat er eigenlijk nog best veel keuze is! Ik ga elk jaar een keer naar de Efteling. Wat ik aaaaaltijd neem als ik naar de Efteling ga (naast een lunch), is een suikerspin. Heerlijk.

  Liefs,
  Marloes

  17 juni 2019 at 14:59
 • Reply Elsbeth

  Hoi Suzanne, gewoon uit nieuwsgierigheid vroeg ik me af of de vegan mayo er nu ook echt was? Ik ben 1,5 maand geleden geweest en heb het toen gevraagd (bij zowel Machinist als Steenbok) omdat ik die info inderdaad online had gevonden. Maar ze hadden buiten de regulier alleen glutenvrij. Ook gaven ze aan dat er melk zat in de pindasaus terwijl het recept uitzag alsof ze Remia sausen verkochten…

  17 juni 2019 at 21:45
  • Reply Suzanne

   Hi Elsbeth, ik heb het zelf niet gecheckt maar heb deze informatie van de Efteling doorgekregen.

   18 juni 2019 at 09:34
 • Reply Pris

  Hoi, leuk artikeltje. Ik heb hem gedeeld op een groep voor koemelkallergie. Zulke tips kunnen we goed gebruiken bij een dagje uit. Dus dank dat je dit wilde delen met ons!

  19 juni 2019 at 07:58
 • Reply Evert

  Suzanne dank je voor deze leuke en handige post! Ook nog tijd voor de attracties gehad?

  20 juni 2019 at 00:14
 • reageer