Vegan opties in de Efteling

Mijn favoriete pretpark in Nederland  is absoluut De Efteling! Wat heb ik daar veel mooie herinneringen, al vanaf jonge leeftijd kom ik er graag. Hoe zit het eigenlijk met de vegan opties in de eetgelegenheden? Ik zet de opties die mij bekend zijn en die ik na navraag doorkreeg van de Efteling voor je op een rij!

Pannenkoeken

Bij Polle’s Keuken kun je aangeven dat je een vegan pannenkoek wil. Deze pannenkoeken worden in een apart gedeelte van de keuken bereid en krijg je met folie afgedekt geserveerd aan tafel. Ik vond dit zo netjes! Ook kun je het aangeven als je glutenvrije pannenkoek wil. Ik had een vegan appel pannenkoek en op tafel staan poedersuiker en stroop. Ik vond de pannenkoek erg lekker! Je kunt ook vegan kaas op je pannenkoek vragen!

Vegan broodpizza

Bij Bäckerei Krümel kun je terecht voor een lekkere vegan broodpizza met gegrilde groenten, pompoenpitten, spinazie en vegan kaas.

Vegan broodje met gegrilde groenten

Ook verkrijgbaar bij Bäckerei Krümel is een broodje met avocado, gegrilde groenten, paprikaspread, tomaten en zonnebloempitten.

Vegan Turkse pizza

Bij de Brutale Aap in Station de Oost en bij de Oase bij Fata Morgana kun je terecht voor vegan Turkse pizza. Hij wordt gevuld met rauwkost, sla en een saus. Ik vond ‘m lekker!

Vegan döner kebab

Bij de Oase aan het Fata Morgana Plein verkopen ze vegan döner kebab. Helaas was deze horecalocatie gesloten toen ik er was en heb het niet kunnen proeven.

Appelflappen

Bij De Gebrande Boon aan de Pardoes Promenade kun je terecht voor vegan appelflappen.

Koffie met plantaardige melk

Bij een paar horeca gelegenheden in de Efteling is er koffie met plantaardige melk beschikbaar:

 • De Gebrande Boon aan de Pardoes Promenade
 • Polles Keuken
 • Rondje van de Molen
 • Bäckerei Krümel

Suikerspin

Op diverse locaties kun je suikerspin kopen, zowel op een stokje als in een emmertje met deksel.

Chips op een stokje

Bij De Eigenheymer kun je terecht voor een gefrituurde aardappelsnack, oftewel chips op een stokje in de smaken zout, BBQ en paprika. Verkrijgbaar in gewoon formaat en XXL. De Eigenheymer kun je vinden op het Ton van de Ven Plein tegenover Station de Oost en op het Steenbokplein.

Vegan rookworst

Bij de Smaeckmaker kun je terecht voor een vegan rookworst van de Vegetarische Slager.

Op dit moment tijdens de Winter Efteling is er een special met vegan kaassaus en een soort ketchup achtige saus, hiervan staat ook een kar op de Warme Winter Weide.

Bengel buit met uienringen

Bij Frau Boltes Küche kun je uienringen kopen, deze zijn vegan en er is vegan mayo verkrijgbaar.

Loempia

Bij de automatiek kun je op diverse plekken een vegan loempia lopen. Zo kocht ik deze bij automatiek bij de Steenbok.

Ik vond ‘m heerlijk!

Jungleburger

In restaurant Fabula kun je terecht voor de vegan Jungleburger, als menu met aardappelwedges met saus en frisdrank 50 cl. voor € 13,00 en het is mogelijk om voor € 8,00 de burger los te bestellen.

Junglesalade

In restaurant Fabula is er ook de Junglesalade verkrijgbaar als menu met aardappelwedges met saus en frisdrank 50 cl. en ook is de salade los te bestellen.

Grommm! Menu

In restaurant Fabula is er ook een kindermenu genaamd het Grommm! Menu waarbij je kunt kiezen voor een kleine vegan pasta met drankje en bijgerecht naar keuze, ofwel de snacktomaatjes of de fruitsalade.

Curry

Aan de voet van de attractie de Pagode is het gelijknamige restaurant gelegen waar je terecht kunt voor vegan curry met tofu en rijst of noodles.

Ik koos voor de gekruide rijst die als nasi wordt aangeduid. Je kunt ook kiezen voor witte rijst of noodles. Ik vond de curry erg lekker!

Vegan lasagne bij a la carte restaurant Panorama

Bij dit restaurant staat er vegan lasagne op de kaart. Ik heb deze gegeten en ik vond de lasagne prima. Wel fors aan de prijs voor € 16,00 en ook niet bijzonder groot!

Maaltijdsalade

Bij Panorama Selfservice en Het Witte Paard kun je deze vegan maaltijdsalade met olijven, ui, walnoot, appel, zongedroogde tomaat kopen.

Friet met saus

Bij de Smulpaap, de Hongerige Machinist in Station de Oost en in De Steenbok is friet verkrijgbaar met verschillende vegan sauzen waaronder vegan mayonaise.

Verse fruitsappen, verse fruitsalades en smoothies

Deze zijn verkrijgbaar bij Het Witte Paard, In den Gelaarsde Kat, Gulden Gaarde, Panorama Selfservice en Verse Oogst.

Nachos met salsa saus

Op het Piraña Plein kun je bij de Piraña bar terecht voor nachos met salsa saus.

Vegan Magnum

Op diverse plekken in het park waar ijs wordt verkocht is ook de vegan Magnum Classic verkrijgbaar.

La Place

Bij La Place zijn er enkele vegan opties zoals een chia pudding.

Vraag ter plekke om de opties

En tenslotte liet de Efteling mij weten dat het aan te raden is ter plekke om de actuele mogelijkheden te vragen. Hoe dan ook, zoals je ziet is het zeker mogelijk om als veganist wat te eten en drinken in dit mooie pretpark!

Aanvullingen?

Heb jij een aanvulling voor deze lijst? Deel het hieronder in de reacties!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

17 reacties

 • Reply Marloes

  Leuk dat er eigenlijk nog best veel keuze is! Ik ga elk jaar een keer naar de Efteling. Wat ik aaaaaltijd neem als ik naar de Efteling ga (naast een lunch), is een suikerspin. Heerlijk.

  Liefs,
  Marloes

  17 juni 2019 at 14:59
 • Reply Elsbeth

  Hoi Suzanne, gewoon uit nieuwsgierigheid vroeg ik me af of de vegan mayo er nu ook echt was? Ik ben 1,5 maand geleden geweest en heb het toen gevraagd (bij zowel Machinist als Steenbok) omdat ik die info inderdaad online had gevonden. Maar ze hadden buiten de regulier alleen glutenvrij. Ook gaven ze aan dat er melk zat in de pindasaus terwijl het recept uitzag alsof ze Remia sausen verkochten…

  17 juni 2019 at 21:45
  • Reply Suzanne

   Hi Elsbeth, ik heb het zelf niet gecheckt maar heb deze informatie van de Efteling doorgekregen.

   18 juni 2019 at 09:34
   • Reply Bo

    Hey Suzanne,

    De plantaardige melk hebben ze ook in het fibula restaurant waar ze ook de vegan appelflap hebben en satebroodjes.
    Verder zijn de bamischijven ook vegan!

    11 november 2021 at 21:58
  • Reply Annemarie

   Wij kregen voor jaar de Like! Mayo bij dat grote restaurant vlak bij het schommelschip enzo.

   16 januari 2020 at 07:31
 • Reply Pris

  Hoi, leuk artikeltje. Ik heb hem gedeeld op een groep voor koemelkallergie. Zulke tips kunnen we goed gebruiken bij een dagje uit. Dus dank dat je dit wilde delen met ons!

  19 juni 2019 at 07:58
 • Reply Evert

  Suzanne dank je voor deze leuke en handige post! Ook nog tijd voor de attracties gehad?

  20 juni 2019 at 00:14
 • Reply Kiara

  geweest op 7 maart 2020. Bij oanorama selfserfice heb ik een vegan burger gespot, zag er uit als een vleesimmitatie, dus geen bonenburger. Bij panorama a la carte een heeeeeerlijke vegan pasta penne gegeten met sojaroom en paddestoelen. ook zag ik op de kaart een vegan kindermenu staan met pasta bolognaise

  10 maart 2020 at 15:46
 • Reply Kiara

  oanorama = panorama XD

  10 maart 2020 at 15:48
 • Reply hobs

  Lang geleden dat ik er was, maar leuk om te horen dat ze best veel vegan opties hebben!

  12 november 2021 at 02:45
 • Reply Twan

  De 6 jaar dat ik voornamelijk vegan eet, heb ik elke keer dat we er waren om soja melk gevraagd. Laatste keer was Juli 2020 en toen hadden ze had nog steeds niet. Blij te horen dat er eindelijk opties zijn! Was behoorlijk nodig en zo moeilijk is het tegenwoordig niet.

  Wapen van Raveleijn is geboekt voor Augustus dit jaar met vegan optie!!

  25 juni 2022 at 13:22
 • Reply Sven

  Bedankt voor het fijne artikel!!

  Vandaag een aantal keer gekeken om mijn volgende plantaardige snack te bemachtigen. In reizenrijk heb je dit jaar ook iets meer mogelijkheden. Ik had een lekkere chia pudding bij de Panorama (restaurant bij de Carnaval Festival)

  4 september 2022 at 15:24
 • Reply Diana

  Wat een handig artikel! Ik ga over 3 weken 2 dagen (en dus een overnachting) naar de Efteling en heb dus best genoeg keus.

  7 oktober 2022 at 21:14
 • Reply Conny

  Super leuk en handig artikel, toevallig vorige week in de Efteling geweest, jammer genoeg lees ik dit nu pas. Wat ik nog mis is de vegan kebab bij de Oase (Fata Morgana).

  19 oktober 2022 at 16:05
  • Reply Suzanne

   Ooh meen je dat nou? Dat klinkt goed zeg! De volgende keer dat ik er ben ga ik daar zeker even langs. Of bedoel je dat je zou willen dat dat er was? 🙂

   20 oktober 2022 at 10:01
 • Reply Conny van Mierle

  Ik ben er twee dagen geleden geweest maar helaas hadden ze bij Rondje van de Molen geen plantaardige melk (na een half uur in de rij te hebben gestaan). Bij De Gebrande Boon hadden ze sojamelk (wat ook prima was). Bij het restaurant bij Fabula hadden ze wel havermelk. Ik vind het jammer dat ze het niet overal hebben of in elk geval niet duidelijk aangeven waar ze plantaardige melk hebben, want als het druk is moet je eerst een tijdje in de rij staan om er dan achter te komen dat ze het niet hebben.

  15 november 2022 at 12:13
 • reageer