Dressings, sauzen en spreads

Pistache pesto

Pistache pesto

Dit is een heerlijk alternatief voor klassieke pesto met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. In plaats van pijnboompitten gebruik je pistachenoten en de Parmezaanse kaas wordt vervangen door edelgistvlokken. Heel lekker door de pasta! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #27: vegan honing van maïskolven

TikTok ontdekkingen #27: vegan honing van maïskolven

In deze serie probeer ik food hacks en recepten uit die ik tegenkom op TikTok. Deze keer werd mijn interesse gewekt door een filmpje van een vrouw die een pannetje water liet zien waarin de twee maïskolven zonder maïs erop liet koken. Het resultaat met een paar toevoegingen: vegan honing! ...
Lees verder
Vegan pesto

Vegan pesto

Traditionele pesto wordt gemaakt met kaas. Meestal pecorino of Parmezaanse kaas. Dat is natuurlijk niet vegan, dus maakte ik een versie die dat wel is. En die is zo lekker! Edelgistvlokken zorgen voor een kazige smaak.  ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #24: Green Goddess dip salad

TikTok ontdekkingen #24: Green Goddess dip salad

Deze Green Goddess dip zag ik de laatste tijd veel voorbij komen op TikTok. De populariteit maakte me nieuwsgierig. En nu ik het heb gemaakt snap ik de hype: wat is dit verrassend lekker! Het is even wat werk om alles fijn te snijden, maar dan heb je ook wat ...
Lees verder
Pumpkin spice mix

Pumpkin spice mix

Het is er weer echt de tijd voor: pompoen! Je kunt er in de herfst bijna niet om heen en ik vind dat helemaal geen probleem, integendeel, ik ben dol op pompoen. In dit artikel laat ik je zien hoe eenvoudig je zelf een mix kunt maken van specerijen die ...
Lees verder
Vegan kruidenboter

Vegan kruidenboter

Zelfgemaakt smaakt het lekkerst, en dat geldt absoluut voor deze kruidenboter. Je kunt 'm helemaal naar jouw smaak maken met verschillende kruiden.  ...
Lees verder
Everything but the bagel seasoning

Everything but the bagel seasoning

Afgelopen januari was ik op vakantie in Amerika. Naast het bezoeken van Walt Disneyworld hebben we ook veel winkels en supermarkten bezocht. Er stond iets hoog op mijn wensenlijstje om daar te kopen om mee naar huis te nemen: een mengsel genaamd Everything but the bagel seasoning. Ik had hier ...
Lees verder
Farinata (kikkererwtenbrood) met 2 dips

Farinata (kikkererwtenbrood) met 2 dips

Toen ik een tijd geleden voor het eerst farinata als aperitief at in een restaurant wist ik meteen dat ik het thuis ook wilde maken. Wat lekker! Ik laat je in dit artikel zien hoe je dit smakelijke kikkererwtenbrood maakt en daarbij ook twee dips die er goed bij smaken ...
Lees verder
Vegan jus met uitjes mix

Vegan jus met uitjes mix

Wanneer ik gerechten als stamppot of een 'avg'tje' (aardappelen, vleesvervanger en groenten) maak, eet ik daar graag jus bij. Eigenlijk maak ik dat dan altijd met van die kant en klare zakjes uit de supermarkt. Dat kan vast anders bedacht ik me laatst. En inderdaad: na het bestuderen van de ...
Lees verder
Supersnelle vegan dressing met slechts 3 ingrediënten

Supersnelle vegan dressing met slechts 3 ingrediënten

Deze dressing is per ongeluk ontstaan. Ik wilde eigenlijk een dressing maken met tahin voor bij deze detox salade, alleen kwam ik er bij het maken achter dat de tahin niet goed meer was. Wat nu... Ik maakte een nieuwe dressing met hummus en edelgistvlokken en stond versteld: woah! Dit ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: