Dressings, sauzen en spreads

Vegan sesam strooikaas

Vegan sesam strooikaas

Dit is een heerlijke plantaardiger vervanger voor Parmezaanse kaas over pasta's en salades.  ...
Lees verder
Vegan pindasaus

Vegan pindasaus

Superlekkere pindasaus op basis van kokosmelk die je in een handomdraai maakt ...
Lees verder
Healthy Nutella (3 ingrediënten!)

Healthy Nutella (3 ingrediënten!)

Deze Nutella heb ik afgelopen week gemaakt en liet ik alvast voorbij komen op mijn Instagram Stories. Mijn inbox stroomde vol: wat is het recept! Deel het recept, please! Nou, hier is 'ie dan. Maak het vooral, want het is superlekker en heel verantwoord.  ...
Lees verder
Tofu saté met cashewsaus

Tofu saté met cashewsaus

Tofu leent zich heel goed om te bereiden als saté in de grillpan. Ik maakte daarbij een pittige saus met cashewnoten. Zo lekker!  ...
Lees verder
Hummus van witte bonen en zongedroogde tomaten

Hummus van witte bonen en zongedroogde tomaten

Een stevige hummus op basis van witte bonen en zongedroogde tomaten. Vol smaak en binnen enkele minuten klaar!  ...
Lees verder
Tonein: plantaardige tonijn van watermeloen

Tonein: plantaardige tonijn van watermeloen

Tonein? Tonein ja! Ik weet niet of die term al bestaat, maar ik bedacht het terwijl ik dit lekkers aan het maken was. Een plantaardige variant van tonijn op basis van watermeloen: toen ik hierover las wilde ik het meteen proberen. Wat een ontdekking!  ...
Lees verder
4 Alternatieven voor croutons in soep en salades

4 Alternatieven voor croutons in soep en salades

Voor een lekkere bite in een soep of over een salade kun je croutons van brood gebruiken zoals deze. Maar het is ook wel eens leuk om wat variatie er in te brengen, toch? Daarom laat ik je in dit artikel 4 alternatieven zien.  ...
Lees verder
Broccoli met vegan kaassaus

Broccoli met vegan kaassaus

Een lekker bijgerecht dat helemaal plantaardig is. De 'kaas'saus is op basis van cashewnoten en edelgistvlokken. Heb je van dat laatste nog nooit gehoord? Kijk dan even hier in het artikel dat ik er eerder over schreef. Ook lekker met bloemkool!  ...
Lees verder
Butterscotch caramelsaus

Butterscotch caramelsaus

Dit is een plantaardige butterscotch caramelsaus die je over bijvoorbeeld ijs kunt serveren, over pannenkoeken, in de koffie... Of over de heerlijke appel-walnotencake die ik van de week bakte, waar het recept nog van volgt. Een week houdbaar in de koelkast in een goed afgesloten pot!  ...
Lees verder
Vegan roomkaas

Vegan roomkaas

Bij een bagel 'zalm' hoort natuurlijk roomkaas, zoals ik al eerder met de papaya zalm had gedaan. Ik ging op zoek naar een vegan cream cheese recept en kwam hier uit. Wat een onwijs makkelijke manier om zelf roomkaas te maken! De hoeveelheid is wel aan de grote kant, dus ...
Lees verder
Aan het laden...
Share: