
Pumpkin spice mix
Het is er weer echt de tijd voor: pompoen! Je kunt er in de herfst bijna niet om heen en ik vind dat helemaal geen probleem, integendeel, ik ben dol op pompoen. In dit artikel laat ik je zien hoe eenvoudig je zelf een mix kunt maken van specerijen die ...
Lees verder
Lees verder

Vegan kruidenboter
Zelfgemaakt smaakt het lekkerst, en dat geldt absoluut voor deze kruidenboter. Je kunt 'm helemaal naar jouw smaak maken met verschillende kruiden. ...
Lees verder
Lees verder

Everything but the bagel seasonining
Afgelopen januari was ik op vakantie in Amerika. Naast het bezoeken van Walt Disneyworld hebben we ook veel winkels en supermarkten bezocht. Er stond iets hoog op mijn wensenlijstje om daar te kopen om mee naar huis te nemen: een mengsel genaamd Everything but the bagel seasoning. Ik had hier ...
Lees verder
Lees verder

Farinata (kikkererwtenbrood) met 2 dips
Toen ik een tijd geleden voor het eerst farinata als aperitief at in een restaurant wist ik meteen dat ik het thuis ook wilde maken. Wat lekker! Ik laat je in dit artikel zien hoe je dit smakelijke kikkererwtenbrood maakt en daarbij ook twee dips die er goed bij smaken ...
Lees verder
Lees verder

Vegan jus met uitjes mix
Wanneer ik gerechten als stamppot of een 'avg'tje' (aardappelen, vleesvervanger en groenten) maak, eet ik daar graag jus bij. Eigenlijk maak ik dat dan altijd met van die kant en klare zakjes uit de supermarkt. Dat kan vast anders bedacht ik me laatst. En inderdaad: na het bestuderen van de ...
Lees verder
Lees verder

Supersnelle vegan dressing met slechts 3 ingrediënten
Deze dressing is per ongeluk ontstaan. Ik wilde eigenlijk een dressing maken met tahin voor bij deze detox salade, alleen kwam ik er bij het maken achter dat de tahin niet goed meer was. Wat nu... Ik maakte een nieuwe dressing met hummus en edelgistvlokken en stond versteld: woah! Dit ...
Lees verder
Lees verder

Vegan pesto
Traditionele pesto wordt gemaakt met kaas. Meestal pecorino of Parmezaanse kaas. Dat is natuurlijk niet vegan, dus maakte ik een versie die dat wel is. En die is zo lekker! Edelgistvlokken zorgen voor een kazige smaak. ...
Lees verder
Lees verder

Vegan sesam strooikaas
Dit is een heerlijke plantaardiger vervanger voor Parmezaanse kaas over pasta's en salades. ...
Lees verder
Lees verder

Vegan pindasaus
Superlekkere pindasaus op basis van kokosmelk die je in een handomdraai maakt ...
Lees verder
Lees verder

Healthy Nutella (3 ingrediënten!)
Deze Nutella heb ik afgelopen week gemaakt en liet ik alvast voorbij komen op mijn Instagram Stories. Mijn inbox stroomde vol: wat is het recept! Deel het recept, please! Nou, hier is 'ie dan. Maak het vooral, want het is superlekker en heel verantwoord. ...
Lees verder
Lees verder