Dressings, sauzen en spreads

Supersnelle avocadodip

Supersnelle avocadodip

Avocado's zijn niet alleen lekker, maar ook hartstikke goed voor je. Ik maakte een supersnelle dip ermee én vertel je waarom ze zo gezond zijn! ...
Lees verder
Vegan nacho cheese

Vegan nacho cheese

Vegan en dus geen kaas? Nacho problem! Ik probeerde een recept dat behoorlijk legendarisch is op Pinterest: op basis van aardappel, wortel en edelgistvlokken. Ik was een beetje skeptisch, maar wilde het wel proberen. Is het lekker? Lees snel verder! ...
Lees verder
Aquafaba aioli

Aquafaba aioli

Het is een magisch goedje, dat aquafaba! Je kunt echt alle kanten op met het vocht uit een blik kikkererwten dat je normaal wegspoelt. Na meringues, kokosmakronen en chocolademousse maakte ik er nu ailoli mee. En die is heel goed gelukt! ...
Lees verder
Bieten hummus

Bieten hummus

Een heerlijke variatie op gewone hummus: met rode biet! Lekker om te dippen met groenten als bleekselderij en wortel en heel makkelijk te maken pita chips uit de oven en flatbread ...
Lees verder
Baba ganoush

Baba ganoush

Heb je wel eens gehoord van baba ganoush? Dat is een heerlijke Arabische dip gemaakt van geroosterde aubergines. Niet het meest fotogenieke gerechtje, dus kijk daar door heen. Maak het gewoon eens en proef het zelf! Erg lekker met platbrood of zoals ik deed: met pita chips. Yum! ...
Lees verder
Appelmoes

Appelmoes

Appelmoes is zoveel lekkerder wanneer je het zelf maakt! Het is helemaal niet moeilijk en het voordeel van zelf maken is dat je helemaal zelf bepaalt hoe zoet de appelmoes wordt en of de structuur grof wordt met stukjes appel of juist glad gepureerd, zoals je 'm meestal in de ...
Lees verder
Vegan caramelsaus

Vegan caramelsaus

Eerder maakte ik al eens een vegan caramel saus, maar dan op basis van kokosmelk. Deze dikkere saus is op basis van dadels. Super, superlekker! ...
Lees verder
Vegan ricotta

Vegan ricotta

Ricotta wordt in veel pastagerechten gebruikt: als onderdeel van lasagne bijvoorbeeld. Het wordt gemaakt van de wei die overblijft van koeien- of schapenmelk. Omdat ik graag vegan gerechten maak, dook ik de keuken in voor een vegan versie van ricotta. Het resultaat is superlekker geworden! ...
Lees verder
Thousand Island dressing

Thousand Island dressing

Deze superlekkere versie van de bekende Amerikaanse dressing is heel eenvoudig zelf te maken. Perfect voor in een salade of op een broodje vegan burger. Supermakkelijk te vega-nizen door de mayonaise te vervangen door een plantaardige variant! ...
Lees verder
Crispy quinoa topping

Crispy quinoa topping

Mis je ook wel eens een crunchy bite in bijvoorbeeld je kommetje yoghurt met fruit of over een bolletje ijs? Probeer dan eens deze knapperige quinoa. Voedzaam, lekker én ideaal om restjes quinoa mee te gebruiken ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: