Vegan jus met uitjes mix

Wanneer ik gerechten als stamppot of een ‘avg’tje’ (aardappelen, vleesvervanger en groenten) maak, eet ik daar graag jus bij. Eigenlijk maak ik dat dan altijd met van die kant en klare zakjes uit de supermarkt. Dat kan vast anders bedacht ik me laatst. En inderdaad: na het bestuderen van de ingrediënten heb ik nu een mix samengesteld die helemaal naar mijn smaak is én waar ik heel lang mee vooruit kan!

Gemak

Deze mix werkt het zelfde als zo’n zakje: meng de mix met water, plantaardige boter en een scheut sojasaus en verwarm het in een steelpan. That’s it! Het resultaat is een jus die je helemaal naar je eigen smaak kan aanpassen.

Afdrukken

Vegan jus met uitjes mix

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

 • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
 • 50 gram groentenbouillonpoeder, zie notities
 • 300 gram bloem
 • 46 teaspoons oploskoffie (zorgt voor een donkere kleur)
 • 100 gram gebakken uitjes, optioneel

specerijen naar smaak, zoals:

 • 2 teaspoons paprikapoeder
 • 2 teaspoons uienpoeder
 • snuf chilipeper
 • 2 teaspoons kerriepoeder

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten. Bewaar in een goed afgesloten pot.

Om de jus te maken (ongeveer 1/2 steelpan vol):

 • smelt 20 gram plantaardige boter (zoals AH plantenmargarine) in een steelpan
 • voeg 2 tablespoons (20 gram) jusmix toe, 180 ml. koud water en een scheut sojasaus
 • roer met een garde en verwarm
 • is het te dun? Voeg iets meer mix toe. Is het te dik? Verdun het met wat water erbij.

Notities

Voor deze jusmix gebruikte ik de groentenbouillon van Bio Today die je onder andere bij Albert Heijn en Jumbo kunt kopen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

 • Reply Naomi

  Heel lekker!
  Ik ga nog even oefenen met de hoeveelheden specerijen, want nu vind ik het zakje dat ik normaal neem wel lekkerder. Maar bij gebrek aan, was dit een hele fijne ontdekking! Super chill ook dat ik nu een voorraadje heb.


  18 augustus 2020 at 20:20
 • reageer

  Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star