Afdrukken

Vegan jus met uitjes mix

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Ingrediƫnten

Scale
  • 50 gram groentenbouillonpoeder, zie notities
  • 300 gram bloem
  • 46 teaspoons oploskoffie (zorgt voor een donkere kleur)
  • 100 gram gebakken uitjes, optioneel

specerijen naar smaak, zoals:

  • 2 teaspoons paprikapoeder
  • 2 teaspoons uienpoeder
  • snuf chilipeper
  • 2 teaspoons kerriepoeder

Bereidingswijze

Meng alle ingrediƫnten. Bewaar in een goed afgesloten pot.

Om de jus te maken (ongeveer 1/2 steelpan vol):

  • smelt 20 gram plantaardige boter (zoals AH plantenmargarine) in een steelpan
  • voeg 2 tablespoons (20 gram) jusmix toe, 180 ml. koud water en een scheut sojasaus
  • roer met een garde en verwarm
  • is het te dun? Voeg iets meer mix toe. Is het te dik? Verdun het met wat water erbij.

Notities

Voor deze jusmix gebruikte ik de groentenbouillon van Bio Today die je onder andere bij Albert Heijn en Jumbo kunt kopen.